Контракти.ua

744  —  16.04.23
Що робити, якщо органи соцзахисту не приймають заяву на виплати від переселенців
Що робити, якщо органи соцзахисту не приймають заяву на виплати від переселенців

Співробітники управлінь соцзахисту населення України можуть відмовитись приймати заяву на виплати від переселенця. Це зазвичай відбувається у двох випадках.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

  • Відмовляються приймати повторні заяви від тих ВПО, які вже подавали їх через "Дію", але не отримали допомоги. При цьому люди не завжди можуть довести факт подачі першої заяви.
  • Відмовляються приймати заяви на облік у тих ВПО, які не мають реєстрації проживання на окупованих територіях або у зонах бойових дій. Відповідно, не ставши на облік, переселенець не може розраховувати на допомогу.

"Навіть якщо ви не можете довести факт подачі першої заяви, у вас зобов’язані прийняти до розгляду повторну. Протягом 10 днів з часу отримання органом соцзахисту повторної заяви має бути призначена допомога", - йдеться у повідомленні.

Також у Мінреінтеграції повідомили, що переселенцям необхідно звернутись до органів соціального захисту або відправити заяву поштою. При цьому треба зазначити, зокрема, номер банківського рахунку (за стандартом IBAN) або персональні дані одержувача.

Статьи по теме
Споживчі настрої українців значно покращилися
Споживчі настрої українців значно покращилися

Індекс споживчих настроїв українців в серпні 2024 року зріс на 10 пунктів та становить 80,0 п. Зросли усі складові індикатора.
12.09 — 194

Роботодавці змушені підвищувати зарплати – НБУ
Роботодавці змушені підвищувати зарплати – НБУ

Зниження енергодефіцитів у серпні 2024 року підтримало подальше зростання попиту на працівників, а також збільшення зайнятості. Водночас пропозиція робочої сили залишається обмеженою, а тому дефіцит працівників посилюється, що тисне на зарплати в бік збільшення.
06.09 — 199

Держборг України перевищив 6 трлн грн
Держборг України перевищив 6 трлн грн

Державний та гарантований державою борг України на 30 квітня 2024 року становив 6 трлн 10 млрд гривень або 151,52 млрд доларів.
28.05 — 322