Контракти.ua

414  —  15.04.23
Маск створив компанію-розробника штучного інтелекту та активно шукає кадри, - WSJ
Маск створив компанію-розробника штучного інтелекту та активно шукає кадри, - WSJ

Ілон Маск створив компанію X. AI, яка займатиметься дослідженнями у галузі штучного інтелекту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Видання повідомляє, що Маск – єдиний вказаний директор компанії, а Джаред Бірчалл, який керує сімейною інвестиційною фірмою Маска Excession, позначений як секретар компанії.

Маск раніше найняв Ігоря Бабушкіна, вченого з лабораторії штучного інтелекту DeepMind, що належить корпорації Alphabet. ЗМІ з посиланням на джерела також повідомляє, що підприємець активно намагався найняти людей із компанії OpenAI, але практично безрезультатно.

Повідомляється, що Маск хоче запустити стартап у галузі штучного інтелекту, який конкурує з компанією OpenAI, що створила знаменитий ChatGPT.

За даними Financial Times, зараз Tesla та Twitter, що належать Маску, збирають команду фахівців у галузі штучного інтелекту, а глава компаній веде переговори з інвесторами Tesla та SpaceX про залучення капіталу у стартап.

Статьи по теме
ЄС пригрозив Маску блокуванням Twitter, - FT
ЄС пригрозив Маску блокуванням Twitter, - FT

Європейський союз може заблокувати соцмережу Twitter, яка належить американському мільярдеру Ілону Маску, якщо та не буде дотримуватись правил ЄС з модерації контенту.
01.12.22 — 495

Росія може
Росія може "вбити" супутниковий зв'язок Starlink в Україні, - Маск

Засновник SpaceX Ілон Маск заявив, що Росія може "вбити" єдину систему зв'язку Starlink, що працює на українському фронті.
15.10.22 — 630

Стало відомо, коли з'явиться перша Tesla європейської збірки
Стало відомо, коли з'явиться перша Tesla європейської збірки

Перший електромобіль Tesla європейської збірки вийде з конвеєра вже в листопаді 2021 року. Але для досягнення масового виробництва на заводі в Берліні буде потрібно набагато більше часу.
10.10.21 — 1011