Контракти.ua

522  —  14.04.23
Росія восени може активізувати ракетні удари. Генштаб розкрив плани ворога
Росія восени може активізувати ракетні удари. Генштаб розкрив плани ворога

Росія планує почати серійне виробництво крилатих ракет Х-50. Що може вказувати на можливість посилення ракетних ударів по Україні цієї осені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова під час брифінгу.

"Слід зазначити, що за наявними даним в червні цього року РФ планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дасть змогу Кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни", - розповів Громов.

Що відомо про ракети Х-50

За даними російських джерел, нова крилата ракета Х-50 зможе вражати цілі на дальності до 1,5 тисяч кілометрів.

Вона є дозвуковою, яка використовує систему наведення стратегічної ракети Х-101. На відміну від Х-101, Х-50 має менший за розмірами планер.

Ця ракета має довжину шість метрів і масу близько 1600 кілограмів, її крейсерська швидкість польоту - 700 кілометрів на годину (максимальна - 950). Носіями Х-50 є бомбардувальники Ту-22М3, а також стратегічні Ту-95МС та Ту-160.

Нагадаємо, нещодавно секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що кількість ракет у Росії знизилась до максимально критичного рівня.

Додамо, за підрахунками української воєнної розвідки, Росія не здатна вести масовані ракетні атаки по Україні частіше, аніж двічі на місяць.