Контракти.ua

567  —  11.04.23
Військовий оглядач вказав на події, які можуть свідчити про початок контрнаступу ЗСУ
Військовий оглядач вказав на події, які можуть свідчити про початок контрнаступу ЗСУ

ЗСУ намагаються знищити військову інфраструктуру на окупованих територіях.

ЗСУ зараз знищують на окупованих територіях України російські бази та склади з боєприпасами, проте про активну фазу контрнаступу поки зарано говорити.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Наш контрнаступ взагалі не закінчувався насправді. Він як почався в березні 2022 року, так і продовжується. Контрнаступ, а саме операція зі звільнення наших територій згідно з кордонами 1991 року, відрізняється тим, що він має різні фази інтенсифікації, активних дій і так далі. Те, що ми спостерігали на тимчасово окупованих територіях — вибухи, знищення їхніх об’єктів військової інфраструктури — все це елементи контрнаступу, незалежно, де це відбувається", - пояснює експерт.

Олександр Коваленко наголошує, що поки говорити про активну фазу контрнаступу ще зарано.

"Знищення складів з боєприпасами в Мелітополі — також елемент контрнаступу, знищення групи військ в якомусь дитячому садочку, в я кому вони ховаються біля Донецьку — теж. Так само і на тимчасово окупованому півострові Крим. Тому треба розрізняти саме фази інтенсивності. Але говорити про активну фазу нашого контрнаступу на безпосередньо якомусь з напрямків поки що зарано", - пояснив він.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов закликав українців не чекати на "чарівні дати" щодо контрнаступу. Він наголосив, що такий ажіотаж суперечить інтересам Сил оборони.