Контракти.ua

456  —  11.04.23
Україна без жодних умов передала Росії ще п'ятьох важкопоранених полонених, зокрема єдину жінку
Україна без жодних умов передала Росії ще п'ятьох важкопоранених полонених, зокрема єдину жінку

Під час мусульманського посту Рамадан Україна передала Росії двох військовополонених мусульман.

Згідно з нормами Женевських конвенцій, українська сторона репатріювала на територію держави-агресорки ще п’ятьох важкопоранених полонених окупантів, в тому числі єдину жінку, яка перебувала в українському полоні. Пише ТСН. 

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Під час мусульманського посту Рамадан Україна передала Росії двох військовополонених мусульман на підтвердження своєї пропозиції обміняти мусульман "всіх на всіх" на знак поваги до традицій, повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

"Згідно з нормами Женевських конвенцій, українська сторона репатріювала на територію держави-агресорки ще п’ятьох важкопоранених полонених окупантів, в тому числі єдину жінку, яка перебувала в українському полоні", – йдеться у повідомленні штабу.

За інформацією українського командування, стан громадін РФ вдалося стабілізувати, аби вони стали придатними для транспортування.

"Репатріація, як і передбачає міжнародне гуманітарне право, відбулася без жодних умов для російської сторони", – додали у штабі.
Нагадаємо, Рамадан – священний місяць для всіх мусульман. Саме зараз Україна передала двох військовополонених мусульман, які воювали у складі окупаційної армії.

Водночас, за повідомленням Офісу президента України, Росія відмовилась обміняти військовослужбовців-мусульман з нагоди Рамадану.

Тим часом 10 квітня додому повернулися 100 українських захисників і захисниць. Серед звільнених героїв є оборонці Маріуполя, "Азовсталі", Гостомеля.