Контракти.ua

3263  —  09.04.23
Відбувається зміна етнічного складу нації: в Інституті демографії попередили про загрозу
Відбувається зміна етнічного складу нації: в Інституті демографії попередили про загрозу

Україна на межі втрати етнічного "фундаменту" нації.

Через початок повномасштабної війни Росії, яка спричинила примусове вивезення українців до РФ та виїзд громадян за кордон, в Україні відбувається зміна етнічного складу нації. Продовження скорочення кількості населення призведе до втрати Україною свого впливу в Європі та зміни етнічного складу нації. Пише ТСН. 

Про це в ефірі національного телемарафону розповів заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України Олександр Гладун.

Станом на зараз в Україні проживає від 28 до 34 млн людей. Таку розбіжність пояснюють відсутністю точних даних.

Україна, як найбільша країна Європи має заповнювати свої території українцям, бо в протилежному разі її заповнять інші національності.

"Якщо ми будемо скорочуватись, то ці території будуть заповнювати інші люди і ми нічого не зможемо з цим зробити… Ми будемо мати зміну етнічного, соціального складу", - пояснив Гладун.

Експерт також зазначив що дані українських прикордонників вдвічі менші ніж дані ООН щодо українців, які мають тимчасовий захист в Європі. Також достеменно невідома цифра українців, які перебувають в Росії.

"Мова йде про чисельність 2,9 мільйона людей. Як на мене, це дуже багато… Ми не знаємо кого росіяни включають у це число, тому ідуть великі розбіжності в оцінках", - сказав він.

Нагадаємо, Росія на порозі демографічної катастрофи – в країні-агресорці масово зникли молоді чоловіки.