Контракти.ua

1008  —  08.04.23
Ігнат вказав на важливий нюанс, від якого може залежати успіх контрнаступу ЗСУ
Ігнат вказав на важливий нюанс, від якого може залежати успіх контрнаступу ЗСУ

Для того, аби українські військові могли здійснити вдалий контрнаступ, необхідно завоювати перевагу у повітрі над російськими окупантами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната на брифінгу.

"Щоб наступ був успішний потрібно завоювати перш за все перевагу у повітрі. Без переваги у повітрі здійснювати наступальні дії під вогнем ворожої авіації - це доволі складне питання, м'яко кажучи", - сказав він.

Ігнат зазначив, що наразі росіяни продовжують атакувальні дії на суходолі. Атаки з повітря здебільшого здійснюються з кораблів. Так, окупанти використовують керовані авіаційні бомби та інше ракетне озброєння.

"Ми ведемо протиповітряний бій, вражаємо засоби ураження, а інколи і ворожу авіацію, коли вони наближаються близько до наших кордонів. Тому казати, що зараз вже має відбутись контрнаступ без того, щоб дійсно посилити наше панування в повітрі, нашу перевагу навряд чи можливо", - додав речник.

Україна розуміє, що зараз надходить посилення від країн Заходу. Незабаром українські захисники матимуть і системи ППО Patriot, і Samp-T разом з людьми, які навчилися працювати на цих комплексах. Так, це посилить перевагу України в певних регіонах, де буде вирішено поставити ті комплекси.

При цьому Ігнат зазначив, що хотілося б якомога швидшого рішення про надання Україні сучасних багатоцільових літаків покоління 4+. Мова йде, зокрема, про F-16, адже це б дійсно допомогло нам швидко втілити мрії у життя.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зазначив, що не важливо, які саме винищувачі отримає Україна, головне - щоб постачання авіації тривали.

Окрім того, міністр оборони Олексій Резніков розповів, чому Захід затягує з передачею Україні винищувачів F-16.