Контракти.ua

848  —  08.04.23
Окупанти почали масово здаватися в полон в очікуванні контрнаступу ЗСУ
Окупанти почали масово здаватися в полон в очікуванні контрнаступу ЗСУ

Зараз фіксується сплеск цікавості до проєкту "Хочу жити" серед військових ворожих сил.

Російські військові на тлі великих втрат та в очікуванні контрнаступу ЗСУ почали активно задаватися в полон, а минулого місяця був зафіксований рекорд звернень від окупантів. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону заявив речник державного проєкту "Хочу жити", створеного для добровільної здачі військових РФ у полон, Віталій Матвієнко.

Він заявив, що зараз фіксується сплеск цікавості до цього проєкту серед військових ворожих сил.

"Ми фіксуємо сплеск зацікавленості нашим проєктом. Вона пов’язана з очікуваним контрнаступом Збройних сил України, а також зі збільшенням втрат на фронті російських військ і погіршенням морально-психологічного стану безпосередньо в самій армії РФ", – зазначив Матвієнко.

Він зазначив, що окупанти починають здаватися в полон по всій лінії фронту, тому такі операції проводяться кожні два дні. Окупанти здаються групами та по одному.

"Що стосується кількості звернень, то в березні ми зафіксували, по суті, рекорд – понад 3000 звернень, що вдвічі більше, ніж 2022 року. В жовтні та грудні 2022 року ми в середньому фіксували 1400-1500 звернень щомісяця. У січні-березні кількість зросла до 2500", – сказав Матвієнко.

Він додав, що часто окупанти здаються в полон з військовою технікою, а деякі "цікаві" зразки вже працюють на фронті проти армії країни-агресорки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бійці ЗСУ взяли в полон окупанта із Хабаровська, якого звати Олександр Сергійович Пушкін. Він розповів, що потрапив до штрафбату армії РФ через відмову виконувати накази свого командира, відвоював там два дні і опинився в руках українських військових.

Крім того, ми раніше інформували, що російським окупантам Верховний суд РФ заборонив здаватися в полон "добровільно". За це їм загрожує до 10 років позбавлення волі.