Контракти.ua

470  —  02.04.23
Офіс генпрокурора прокоментував підозру митрополиту УПЦ (МП) Павлу
Офіс генпрокурора прокоментував підозру митрополиту УПЦ (МП) Павлу

Павло Лебідь, зокрема, виправдовував агресію Росії проти України.

Митрополит Української православної церкви Московського патріархату, колишній настоятелі Києво-Печерської лаври Павло Лебідь ображав релігійні почуття українців і виправдовував агресію Російської Федерації проти України. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зокрема, за процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури та Офісу Генерального прокурора колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври повідомлено про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та виправдовуванні, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 436-2 Кримінального Кодексу України).

"За даними слідства, підозрюваний священнослужитель у своїх виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них", - йдеться у повідомленні.

Також він робив заяви, які виправдовували чи заперечували дії держави-агресорки.

"Відповідні висновки підтверджено судово-лінгвістичними експертизами. Наразі за місцями проживання та тимчасового перебування фігуранта проводяться слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, СБУ вручила підозру митрополиту УПЦ (МП) Павлу: у його резиденції проходить обшук (фото).