Контракти.ua

502  —  30.03.23
Українцям пояснили, хто зможе отримати виплати 6660 гривень від ООН
Українцям пояснили, хто зможе отримати виплати 6660 гривень від ООН

Грошові виплати від Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) постраждалим від війни українцям становить 2220 грн на кожного члена родини на місяць. Кошти виплачують протягом трьох місяців, разом сума складає 6660 гривень.

Нерідко цю допомогу плутають з іншими виплатами. Наприклад, з одноразовою виплатою людям на деокупованих територіях. Також багато хто думає, що на такі виплати можна податися кілька разів. Але насправді їх можна отримати тільки одноразово. У коментарі РБК-Україна фахівець розповіла, що треба знати про фінансову допомогу від УКБ ООН.

Фінансова допомога для ВПО та постраждалим від воєнних дій – це виплати, які в Україні реалізують різні міжнародні організації.

У кожної з таких організацій – свої умови та засади надання допомоги та, зазвичай, така інформація публікується на офіційних інформаційних каналах, пояснює РБК-Україна програмна координаторка невідкладної грошової допомоги БФ "Право на захист" Наталія Бриль.

"УВКБ ООН безпосередньо не здійснюють збір даних на отримання допомоги. Цю функцію виконують партнери. На сьогодні БФ “Право на захист” став єдиним партнером, який проводить збір даних на отримання багатоцільової грошової допомоги", – каже співрозмовниця.

Працівники Фонду консультують людей у 16 областях країни та вносять дані тих людей, що підпадають під критерії багатоцільової грошової допомоги від УВКБ ООН.

Зверніть увагу. Подати онлайн-заявку на цей вид допомоги неможливо, і збір даних проводиться лише за особистої присутності всіх членів родини.

Також важливо пам’ятати, що така фінансова допомога є одноразовою, тобто отримати її зможуть лише ті особи чи родини, що ще не подавали заявку на міжнародну фінансову допомогу раніше. Адже згодом дані, що внесені в систему, перевіряються.

"Якщо встановлюється факт отримання грошової допомоги від інших організацій чи від УВКБ ООН – заявку буде розцінено як повторну, і кошти не будуть нараховані цій людині знову", – пояснює Наталія Бриль.

Статьи по теме
Валовий зовнішній борг України у IV кварталі 2023 року зріс до 90,7% ВВП
Валовий зовнішній борг України у IV кварталі 2023 року зріс до 90,7% ВВП

Обсяг валового зовнішнього боргу України протягом ІV кварталу 2023 року збільшився на $10,6 млрд – до $161,5 млрд, стосовно ВВП борг збільшився з 89,3% до 90,7%/
26.03 — 136

Без США грошей Україні вистачить на кілька місяців – експерти
Без США грошей Україні вистачить на кілька місяців – експерти

Якщо виділення фінансової допомоги від Сполучених Штатів і далі затягуватиметься, то коштів, отриманих від Євросоюзу та МВФ Україні вистачить лише на кілька місяців.
26.03 — 164

Податківці з понеділка дзвонитимуть податковим боржникам
Податківці з понеділка дзвонитимуть податковим боржникам

Державна податкова служба з понеділка, 25 березня, розпочинає пілотний проєкт з інформування  платників податків (платників єдиного внеску) про наявність у них податкового боргу та недоїмки через Контакт-центр ДПС. Оскільки контроль за справлянням податків покладено на податкові органи.
24.03 — 168