Контракти.ua

456  —  30.03.23
Україна має "дуже хороші шанси" на успішний контрнаступ навесні, - глава Пентагону
Україна має

Україна користуючись значним виснаженням російської армії та постачанням західної зброї має "дуже хороші шанси" здійснити успішний контрнаступ навесні цього року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони США Ллойда Остіна під час слухань у комітеті Сенату США з питань збройних сил.

За словами Остіна, Україна наразі має "значну перевагу" в порівнянні з російськими силами, хоча лінія фронту й змінювалась то в один, то в інший бік протягом останнього часу, а наразі відбуваються "досить серйозні бої в районі Бахмута".

"Українці завдали росіянам значних втрат, і ті виснажили свої запаси бронетехніки так, як ніхто ніколи не міг собі уявити. І тепер ми бачимо, як Росія розконсервовує танки Т-54 і Т-55 через рівень втрат, яких завдали українці", - зазначив глава Пентагону.

Він наголосив, що з огляду на це ресурси Росії вичерпуються, вона все частіше постає перед нестачею артилерійських боєприпасів та інших речей і змушена звертатись по допомогу до Ірану та Північної Кореї.

"Тому я думаю, що ми побачимо активізацію бойових дій навесні, оскільки умови для маневрування покращаться, а також на основі того, що ми вже зробили й продовжуємо робити. Я думаю, що Україна матиме дуже хороші шанси на успіх", - додав Остін.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що США зосереджені на допомозі Україні з підготовкою до весняного контрнаступу, який може початись уже в травні. За даними американських чиновників можливі два сценарії контрнаступу ЗСУ.

Також раніше ми писали, що думають експерти про передумови та терміни весняного контрнаступу.

Статьи по теме
Найманці ПВК
Найманці ПВК "Вагнера" виявилися "трохи кращими за російські сили", - глава Пентагону

ПВК "Вагнера" показала себе у війні в Україні ефективніше, ніж регулярна російська армія. При цьому методи вагнерівців були цікавими, але немислимими.
08.03.23 — 597

ЗСУ змінили динаміку війни з Росією, - глава Пентагону
ЗСУ змінили динаміку війни з Росією, - глава Пентагону

Українські військові досягли надзвичайних здобутків на полі бою. Попри нові напади Росії, Збройні сили України змінили динаміку війни.
13.10.22 — 439

США готові надати Україні всі необхідні можливості для протидії рф - глава Пентагону
США готові надати Україні всі необхідні можливості для протидії рф - глава Пентагону

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову з міністром оборони України Олексієм Резніковим.
10.05.22 — 724