Контракти.ua

303  —  26.03.23
В МВФ попередила про зростання ризиків для світової економіки
В МВФ попередила про зростання ризиків для світової економіки

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила про зростання ризиків для світової фінансової стабільності й закликала уряди країн до збереження пильності.

Про це глава МВФ сказала під час виступу на Форумі розвитку в Китаї, повідомляє Reuters.

«2023 рік буде ще одним складним роком, коли глобальне зростання сповільниться до рівня нижче 3% через шрами від пандемії, війну в Україні та жорсткість монетарної політики», - сказала Георгієва.

За її словами, навіть із кращими прогнозами на 2024 рік глобальне зростання залишатиметься значно нижчим за історичний середній показник у 3,8%, а загальний прогноз залишається слабким.

«Політики в країнах із розвиненою економікою рішуче відреагували на ризики фінансової стабільності після банкрутства банків, але навіть у цьому випадку потрібна пильність. Ми продовжуємо уважно стежити за розвитком подій і оцінюємо потенційні наслідки для глобальних економічних перспектив та глобальної фінансової стабільності», - сказала Георгієва.

Вона додала, що МВФ попередньо прогнозував зростання світового ВВП цього року на 2,9%, а оновлені прогнози планує опублікувати наступного місяця.

Очільниця МВФ також зазначила, що прогнозоване на поточний рік зростання ВВП Китаю на рівні 5,2% дає певну надію світовій економіці й у такому разі Китай становитиме близько третини світового зростання у 2023 році.

«За оцінками МВФ, кожне збільшення зростання ВВП Китаю на 1 відсотковий пункт призводить до зростання в інших азіатських економіках на 0,3 відсоткового пункту», - сказала вона.

Георгієва закликала політичне керівництво Китаю працювати над підвищенням продуктивності та перебалансуванням економіки від інвестицій до більш тривалого зростання, що базуватиметься на споживанні, у тому числі шляхом ринкових реформ і вирівнювання умов ведення бізнесу між приватним сектором і державними підприємствами.

За її словами, такі реформи дозволять збільшити реальний ВВП Китаю на 2,5% до 2027 року та приблизно на 18% до 2037 року.

Статьи по теме
НБУ покращив прогноз щодо рівня міжнародних резервів України
НБУ покращив прогноз щодо рівня міжнародних резервів України

Національний банк України покращив прогноз щодо рівня міжнародних резервів України на кінець 2024 року до 43,4 млрд доларів. У січні НБУ очікував 40,4 млрд доларів.
вчера, 18:01 — 199

МВФ прогнозує економічне зростання України цьогоріч до 3,2%
МВФ прогнозує економічне зростання України цьогоріч до 3,2%

Міжнародний валютний фонд очікує, що показник економічного зростання України за підсумками нинішнього року становитиме 3,2%, а наступного року - зросте до 6,5%.
16.04 — 186

Доходи українців почали відновлюватися – Світовий банк
Доходи українців почали відновлюватися – Світовий банк

Доходи українців почали відновлюватись у 2023 році. Проте більшість громадян заявляють про погіршення фінансового стану.
12.04 — 164