Контракти.ua

463  —  21.03.23
Данілов прокоментував інформацію ЗМІ про нібито 100 тис. загиблих українських військових
Данілов прокоментував інформацію ЗМІ про нібито 100 тис. загиблих українських військових

Секретар РНБО запевнив, що "у нас немає 100 тисяч втрат серед військових".

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов спростував інформацію ЗМІ, що на фронті нібито загинуло уже 100 тисяч українських військових. Пише ТСН. 

Про це Данілов сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Я вам з повною відповідальністю заявляю, що у нас немає 100 тисяч втрат серед військових. Це неможливо. Точну цифру знають наші військові, знає президент. Під час війни це закрита інформація, але 100 тисяч це абсолютно не відповідає дійсності", – запевнив секретар РНБО.

За його словами, співвідношення втрат наразі становить 1 до 7, 1 до 8, у деяких випадках 1 до 10 на користь ЗСУ.

"Після війни 2014-го року, ми знали, як воювати, а в Росії такого не було. На багатьох напрямках у них були втрати просто шалені", – пояснив Данілов.

Коментуючи ситуацію в Бахмуті, він також зазначив, що ЗСУ зірвали окупантам уже третій план наступу. Тому "росіяни не можуть рухатися далі й кидають у Бахмут своїх людей, як у котел".

Нагадаємо, що 15 березня в американському виданні Politico з'явилася стаття, в якій йшлося, що за рік повномасштабної війни на фронті загинули або були поранені понад 100 тисяч українських військових.

У листопаді минулого року президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що втрати українських військових нібито склали 100 тисяч осіб убитими.

Пізніше в Єврокомісії пояснили помилку своєї очільниці, заявивши, що ця цифра була взята із зовнішніх джерел і стосувалася втрат убитими і пораненими та "була покликана показати жорстокість Росії".

В Офісі президента заявили, що достовірну інформацію про втрати України має озвучувати лише головнокомандувач, міністр оборони або верховний головнокомандувач України.

Офіційно кількість своїх втрат Україна оголошували ще у серпні. Тоді головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що майже 9 тисяч українських героїв загинули на війні з РФ.