Контракти.ua

1170  —  20.03.23
Путін посилює репресії проти антивоєнних настроїв у Росії, - ISW
Путін посилює репресії проти антивоєнних настроїв у Росії, - ISW

Президент Росії Володимир Путін посилив кампанію, спрямовану на боротьбу з антивоєнними настроями біля країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

Путін підписав закони, які значно збільшують штрафи та термін тюремного ув'язнення за дискредитацію російських військ в Україні та за продаж російської зброї іноземцям. Російський диктатор продовжує боротьбу з усіма, чия думка не збігається з офіційною позицією Кремля.

Повідомляється, що 28 лютого після того, як Путін доручив посилити контррозвідувальні заходи та придушення поширення проукраїнської ідеології, співробітники ФСБ здійснили рейди до московських барів, які запідозрили у фінансуванні українських військових, затримали понад 40 осіб. Дедалі частіше надходять повідомлення про затримання федеральною службою безпеки російських цивільних за підозрою у фінансовій допомозі українським силам.

Раніше ми повідомляли, що Президент Володимир Зеленський заявив, що почуття безкарності росії за військові злочини у Сирії стало однією із причин нинішньої агресії кремля в Україні.

Нагадаємо, російські війська змушені часто змінювати свої локації через точні удари українських військових.

Статьи по теме
Кремль посилює заяви про переговори, розраховуючи на поступки від Заходу, - ISW
Кремль посилює заяви про переговори, розраховуючи на поступки від Заходу, - ISW

У Москві розпочався новий раунд посилення риторики щодо переговорів по Україні, який, швидше за все, є спробою змусити Захід піти на поступки щодо українського суверенітету та територіальної цілісності, вважають в Інституті вивчення війни (ISW).
07.04 — 460

Росіяни готують резерви для наступальних операцій, але з ними є проблема, - ISW
Росіяни готують резерви для наступальних операцій, але з ними є проблема, - ISW

Російське військове командування формує резерви, що здатні підтримувати затяжні наступальні операції в Україні. Однак вони навряд чи зможуть функціонувати як згуртовані широкомасштабні формування для проникнення або використання у цьому році.
23.03 — 470

Росіяни торгують українськими полоненими на
Росіяни торгують українськими полоненими на "чорному ринку", - ISW

Російські військові продають українських військовополонених на "чорному ринку" чеченським воєнізованим угрупованням, які надалі проводять власні обміни полоненими з Україною.
07.03 — 646