Контракти.ua

381  —  16.03.23
iOS vs Android: яка платформа краща для геймінгу
iOS vs Android: яка платформа краща для геймінгу

Залежно від того, яку мобільну платформу ви обираєте для гри — Android чи iOS — можна отримати різний геймерський досвід. Розбираємося, яка платформа краща.

Мобільні ігри — це один із найзатребуваніших сегментів ігрової індустрії, що швидко зростає. Очікується, що до 2025 року прибуток від ігор на смартфонах сягне 102 мільярди доларів. Але залежно від того, яку мобільну платформу ви обираєте для гри — Android чи iOS — можна отримати різний геймерський досвід. Розбираємося, яка платформа краща.

Фрагментація пристроїв

Основний фактор, який впливає на вибір мобільної платформи для геймінгу — це відмінність моделей смартфонів за характеристиками апаратного забезпечення та версіями операційної системи.

У цьому плані iOS має перевагу над Android за трьома факторами:

1. Apple випускає обмежену кількість пристроїв з єдиними стандартами якості та безпеки;
2. характеристики смартфонів схожі між собою (роздільна здатність, кількість ОЗП, конфігурація ядер).
3. використання процесорів власної розробки.

Це полегшує роботу творцям ігор, вони можуть оптимізувати тайтли під конкретні пристрої Apple. Плюс користувачі отримують швидку і регулярну підтримку операційної системи.

Завдяки цьому у власників різних айфонів приблизно однаковий ігровий досвід. Тайтл запускається на високих налаштуваннях незалежно від того, чи використовуєте ви «бюджетний» iPhone SE або новісінький iPhone 14 512GB Yellow.

Android же страждає від серйозної фрагментації пристроїв. На ринку представлена величезна кількість моделей смартфонів і планшетів різних виробників з різними параметрами «заліза» та версіями ОС.

Девелопери повинні адаптувати свої ігри під безліч комбінацій пристроїв. З іншого боку, хоча користувачі Android не можуть вибрати будь-який смартфон і запускати ААА-тайтл з максимальними налаштуваннями, є можливість купити смартфон «заточений» для проходження ігор. Такий пристрій матиме активне охолодження, максимальну кількість ОЗП і додаткові органи управління.

Ігрові бібліотеки

Android має безперечну перевагу в кількості та різноманітності тайтлів. На Google Play можна знайти понад 3 мільйони тайтлів різних жанрів, стилів і цінових категорій, не кажучи про кількість емуляторів різних консолей.

Платформа дає можливість встановлювати ігри з інших джерел, наприклад, із сайтів розробників або альтернативних магазинів додатків. Ви можете встановлювати гру, яка видалена з Google Play або не завантажена в магазин.

iOS компенсує менш велику бібліотеку перевагою в якості та ексклюзивності. На App Store можна знайти понад 1 мільйон тайтлів, більшість із них відрізняються графічними ефектами, звуком, геймплеєм. У iOS є багато ігор відомих студій, які не доступні на інших платформах.

Немає однозначної відповіді на питання, яка мобільна платформа краща. Усе залежить від ваших особистих уподобань, цілей, бюджету. Ви можете вибрати ту платформу, яка більше підходить вам за доступними можливостями та комфортом. Або ви можете використовувати обидві платформи для різних типів ігор. Головне — насолоджуватися улюбленими іграми.

 

Статьи по теме
Почему качественные SEO тексты — залог успеха вашего сайта?
Почему качественные SEO тексты — залог успеха вашего сайта?

В современном мире, где конкуренция в интернете ежедневно растет, важно не просто создать сайт, а сделать его видимым и привлекательным для посетителей. Один из ключевых аспектов успешной онлайн-стратегии — это качественные SEO тексты. Давайте разберемся, почему они настолько важны и как их заказать.
12.09 — 333

Выбор первого MacBook: какую модель выбрать и на что обратить внимание?
Выбор первого MacBook: какую модель выбрать и на что обратить внимание?

Покупка первого MacBook — важное решение, которое требует внимания к деталям. Но с множеством доступных моделей, различиями в характеристиках и ценах выбрать подходящий ноутбук может быть непросто. В этой статье мы разберем, какой купить Макбук и на что обратить внимание при выборе.
09.09 — 414

Контекстна реклама для B2B: ефективний інструмент лідогенерації
Контекстна реклама для B2B: ефективний інструмент лідогенерації

Ринок B2B характеризується жорсткою конкуренцією та необхідністю залучення вузької, але дуже цінної аудиторії. Один із перевірених методів залучення потенційних клієнтів (лідогенерація) — контекстна реклама, зокрема пошукова реклама Google Ads.
06.09 — 396