Контракти.ua

941  —  12.03.23
Китай випереджає Росію у розробці гіперзвукової зброї, - Пентагон
Китай випереджає Росію у розробці гіперзвукової зброї, - Пентагон

Китай випереджає Росію у розробці гіперзвукової зброї і, можливо, вже розгорнув зброю, здатну вражати бази США у Тихому океані.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву головного наукового співробітника аналітичного відділу Розвідувального управління Міністерства оборони США Пола Фрейстрела, яку приводить Bloomberg.

"Китай також розробляє міжконтинентальну балістичну ракету з гіперзвуковою боєголовкою, що планує, яка випробовується з 2014 року", - йдеться у заяві.

Зазначається, що у липні 2021 року зброя показала, що вона може здійснити навколосвітню подорож.

"Хоча і Китай, і Росія провели численні успішні випробування гіперзвукової зброї і, ймовірно, розгорнули оперативні системи, Китай лідирує в Росії як за допоміжною інфраструктурою, так і за кількістю систем", - додав Фрейстлер.

Китай різко просунувся у розробці звичайних та ядерних гіперзвукових ракетних технологій та засобів за рахунок інтенсивних, цілеспрямованих інвестицій, розробок, випробувань та розгортання. За його словами, Академія аеродинаміки Китаю стверджує, що експлуатує як мінімум три гіперзвукові аеродинамічні труби, здатні працювати на швидкостях 8, 10 і 12 махів.

Нині Росія має три бойові системи, зокрема знаряддя морського базування зі швидкістю 8 махів. Саме подібною зброєю РФ завдавала ударів по Україні.

Нагадаємо, що російський флот передумав запускати свою гіперзвукову ракету нового покоління "Циркон" під час спільних навчань з Південною Африкою та Китаєм.

Збройові компанії США і Великобританії розробляють захист від гіперзвукових ракет, які активно тестують в Китаї та Росії.

Президент США Джо Байден ухвалив рішення застосувати Закон про оборонне виробництво, з метою розширення бази для розробки, випробувань та виготовлення нових систем гіперзвукової зброї та інших авіатехнологій.

Статьи по теме
Армія США розпочала наймасштабніші навчання в Європі, - Пентагон
Армія США розпочала наймасштабніші навчання в Європі, - Пентагон

Пентагон заявив, що сухопутні війська армії США беруть участь у навчаннях Steadfast Defender 24. Вони продовжаться до 31 травня.
07.04 — 348

Партнерство процвітає. Північна Корея продовжує надавати підтримку Росії, - Пентагон
Партнерство процвітає. Північна Корея продовжує надавати підтримку Росії, - Пентагон

Партнерство між Російською Федерацією та КНДР продовжує процвітати. Північна Корея й надалі надає підтримку.
04.04 — 260

Зима буде дуже динамічним часом в Україні, - Пентагон
Зима буде дуже динамічним часом в Україні, - Пентагон

Підвищення боєздатності Збройних сил України відбуватиметься у режимі "високої терміновості".
18.12.22 — 1002