Контракти.ua

516  —  10.03.23
В Україні зростають ціни на моркву
В Україні зростають ціни на моркву

Через військове вторгнення РФ в Україні зростають ціни на продукти. Вже третій тиждень поспіль підвищуються відпускні ціни на моркву.

Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Експерти зазначили, що це не межа цін на моркву і цей овоч буде і далі дорожчати. Свою думку аналітики пояснюють нестачею пропозиції цього коренеплоду в українських господарствах. При цьому покрити дефіцит користуючись з імпортної продукції, зокрема і з Польщі, гравцям ринку не вдається навіть частково.

В Україні станом на 7 березня основні угоди з продажу моркви укладали вже по 28-36 грн/кг ($0,77-0,98/кг), що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Гравці ринку повідомили, що приводом для підвищення цін стало помітне зростання попиту на моркву. При цьому запаси продукції в українських господарствах наразі вже помітно виснажені, що також надає підтримку цінам.

Аналітики наголосили, що в результаті такого подорожчання ціни на моркву в Україні зараз вже в середньому в три рази вищі, ніж в аналогічний період минулого року. За словами гравців ринку, надалі ціни в цьому сегменті ринку зростатимуть, оскільки вже відчувається дефіцит моркви, тоді як попит залишається досить високим.

Статьи по теме
В Україні дорожчають помідори
В Україні дорожчають помідори

Тепличні помідори в Україні коштують у середньому у 2,2 раза дорожче, ніж у першій половині вересня 2023 року.
14.09 — 194

В Україні подешевшали яблука
В Україні подешевшали яблука

В Україні спостерігається зниження цін на яблука. Це пов'язано з низьким попитом та збільшенням пропозиції яблук осінніх сортів.
10.09 — 168

В Україні знижуються ціни на огірки
В Україні знижуються ціни на огірки

Ціна на тепличний огірок в Україні зменшилася в середньому на 20% за кілька днів.
08.09 — 155