Контракти.ua

502  —  04.03.23
Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і не прогнозується
Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і не прогнозується

Дефіцит потужності в українській енергосистемі відсутній вже 21 день поспіль і наразі не прогнозується.

Про це в Телеграмі повідомляє НЕК "Укренерго".

Споживання електрики знизилось, що є характерним для вихідного дня. Потреба в електроенергії повністю забезпечується виробництвом на українських електростанціях та несуттєвим імпортом, зауважили в компанії.

Працюють усі види електростанцій в енергосистемі. Обсяг наявних доступних потужностей генерації сприяє підвищенню її операційної безпеки.

Мережевих обмежень у мережах Укренерго, що спричиняли б необхідність обмеження споживачів, в областях наразі немає, але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень, ідеться в повідомленні.

Ремонтні бригади Укренерго в неділю, 5 березня, розпочнуть додаткові ремонтні роботи на енергооб’єктах в Одеській області, які дозволять підвищити надійність живлення Одеського регіону. Підготовчі роботи вже почалися. Це складні роботи на високовольтному обладнанні, тому упродовж неділі, а також у понеділок можливі тимчасові обмеження споживання.

"Роботи проводяться на енергооб’єктах, які були неодноразово пошкоджені ворожими обстрілами і можуть мати приховані пошкодження. Тому навіть їх відновлення функціонування, на жаль, не виключає ризиків виникнення відмов інших елементів мережі, які живлять Одесу, що можуть статися під час проведення ремонтних робіт", - зазначили в Укренерго і додали, що про завершення робіт буде повідомлено.

Статьи по теме
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку

Вірогідний дефіцит в енергосистемі до початку грудня поточного року, який неможливо повністю покрити імпортом, складе близько 4 ГВт. При цьому підготувати до роботи вітчизняні енергетики зможуть, з урахуванням відновленої генерації, приблизно 14-15 ГВт генерувальних потужностей.
18.09 — 228

Cьогодні відключення світла не планується
Cьогодні відключення світла не планується

У понеділок, 16 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії не прогнозуються.
16.09 — 173

У неділю будемо зі світлом
У неділю будемо зі світлом

У неділю 15 вересня не планується застосування графіки погодинних відключень електроенергії.
14.09 — 136