Контракти.ua

563  —  04.03.23
Лукашенко - дуже хитрий, пішов стопами Токаєва: Подоляк висловився про візит диктатора до Китаю
Лукашенко - дуже хитрий, пішов стопами Токаєва: Подоляк висловився про візит диктатора до Китаю

Лукашенко хоче мати рівні відносини не тільки з Росією.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк наголошує, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дуже хитра людина. Він чітко розуміє акценти, що вже стоять у війні, яку Москва розв'язала проти України понад рік тому. Пише ТСН. 

Таку думку представник ОП висловив в ефірі "24 каналу".

Подоляк переконаний, що візит Лукашенка до Китаю не був зумовлений тим, що нібито диктатор хоче випросити в Сі Цзіньпіна щось для Путіна.

"Немає сенсу добувати щось для Путіна: ні тактичного, ні навіть стратегічного. Лукашенко у цьому плані дуже хитра людина. Тобто він чітко розуміє акценти, які вже стоять у цій війні. Безумовно, з пропагандистської точки зору він робить певні заяви", - наголосив представник ОП.

Подоляк висловив свою думку про те, що Лукашенко пішов стопами президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва.

"Він хоче мати рівні відносини не тільки з Росією, маю на увазі рівні – з іронією говорю. Він хоче мати певні відносини з Китаєм для того, щоб гарантувати собі деякі недоторканні можливості", - висловився він.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко здійснив візит до Китаю з метою "вибудовування відносин". Там диктатр оголосив "своє завдання". Мовляв, ййдеться про "недопущення глобального протистояння, яке не матиме переможців", про що і оголосив у КНР.