Контракти.ua

920  —  01.03.23
Як правильно вибрати руберойд: критерії його якості?
Як правильно вибрати руберойд: критерії його якості?

Руберойд – є одним з найстаріших матеріалів для гідроізоляції плоского даху. Це картонне полотно, яке отримало свої властивості завдяки просякнутості нафтовим бітумом та покриттю тугоплавким бітумом. Хоча зазвичай руберойд знають, як покрівельний матеріал, сфера його застосування значно ширша. Але все ж найчастіше він використовується саме для влаштування гідроізоляції на покрівлі різних будинків.

                       Критерії якості руберойду

Щоб обрати якісний руберойд, потрібно враховувати безліч важливих факторів та розглядати покупку в комплексі, залежно від того, для чого він буде використовуватись надалі. Тому варто звернути увагу на наступні чинники:

- Міцність на розрив. Цей показник важливий, оскільки дозволяє обирати матеріал, який буде важко пошкодити, навіть якщо періодично виходити на дах.
- Морозостійкість та теплостійкість. Оскільки погода на теренах України може бути різною, важливо, щоб матеріал міг витримати як сильний мороз, та і активний вплив ультрафіолету.
- Водопоглинання і водонепроникність. Ці показники особливо важливі під час облаштування гідроізоляції, задля якої більшість людей і купують руберойд.

Ціна на руберойд залежить від того, наскільки якісним є полотно. На це впливає виробник, технологія виконання, розмір рулону та інші характеристики. Ринок руберойду тільки розширюється, хоча з’являється безліч альтернатив. Але руберойд є одним з найстаріших матеріалів на ринку, який перевірений часом, має прекрасну репутацію та експлуатаційні властивості.

  Які види руберойду можна придбати на українському ринку

Руберойд з’явився декілька десятиліть тому, але сьогодні класичний матеріал на ринку майже не зустрічається. Зате з’явилось багато альтернатив з покращеною формулою. Вони більш універсальні та коштують менше. Також на ринку присутні різні марки руберойду, які наділяють свій товар різними якостями. Тому перш ніж обрати остаточний варіант, варто розібратись, які типи руберойду підійдуть у вашому випадку:

- Євроруберойд. Особливість цього матеріалу у тому, що замість звичайного картону у складі використовується скловолокно та поліпропілен, завдяки чому євроруберойд стає більш стійким до температурних перепадів, та залишається якісним навіть при високих та низьких температурах. До того ж це збільшує захисні властивості волокна.
- Рубемаст. Особливість цього матеріалу у його складі – волокно просочується товстим шаром бітуму.
- Склоруберойд. У своїй основі склотканина, яка просякнута величезним шаром бітумної мастики.
- Руберойд самоклеючий. З цим руберойдом легко працювати, оскільки він уже має клейову основу, захищену плівкою. Щоб встановити волокно, підготовка основи займає мінімум часу.

Краще купити євроруберойд для покрівлі, оскільки він є сучасним та відносно недорогим матеріалом. Практичне та унікальне волокно, термін служби якого на кілька років більший ніж у руберойду. Але плюси є – ціна рулону руберойду дуже доступна.

Статьи по теме
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание

Современные технологии существенно облегчают жизнь и помогают поддерживать комфорт в доме, особенно когда речь идет о стабильности электроснабжения. Один из таких полезных приборов – инвертор для газового котла. В условиях нестабильного электропитания или отсутствия центрального энергоснабжения, инверторы становятся незаменимыми устройствами. Они не только обеспечивают бесперебойную работу котлов, но и помогают поддерживать электрические приборы в доме.
17.09 — 356

Де знайти офлайн магазини HARVEST?
Де знайти офлайн магазини HARVEST?

У сучасному світі, де онлайн-шопінг стає дедалі популярнішим, важко переоцінити задоволення від відвідування фізичних магазинів. Можливість доторкнутися до тканини, приміряти одяг та отримати професійну консультацію – це ті моменти, які створюють унікальний досвід покупок. Якщо ви шукаєте стильні та якісні аксесуари й одяг від HARVEST, то, безумовно, захочете відвідати один з офлайн магазинів. У цьому блозі ми розповімо, де саме ви можете знайти наші магазини.
12.09 — 414

Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства
Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства

Пакеты стали незаменимым элементом нашего быта. Ежедневно миллиарды людей по всему миру используют их для транспортировки продуктов, хранения вещей, упаковки подарков и многого другого.
11.09 — 389