Контракти.ua

810  —  28.02.23
Помер політолог Гліб Павловський, який був радником Путіна і розробляв кампанію Януковича
Помер політолог Гліб Павловський, який був радником Путіна і розробляв кампанію Януковича

Пішов із життя знаковий політтехнолог Кремля.

На 72 році помер російський політтехнолог Гліб Павловський, який у 2000-х був радником Путіна, а 2004 року брав участь у президентській кампанії Віктора Януковича. Пише ТСН. 

Про смерть політолога повідомив його друг, завідувач кафедри місцевого самоврядування Національного дослідницького університету РФ Вища школа економіки Симон Кордонський, пишуть російські ЗМІ.

Що стало причиною смерті - наразі не повідомляється.

Що відомо про Гліба Павловського

Гліб Павловський народився в Одесі 5 березня 1951. Павловський - засновник "Фонда ефективної політики". Він був відомий як ключовий політтехнолог Кремля під час перших термінів президента Володимира Путіна. Його фонд розробляв першу передвиборчу кампанію Путіна. У 2000-2011 роках був радником Путіна, ідеологом першої фази путінізму. У 2004 на чолі групи московських політтехнологів приїжджав до Києва і активно втручався в українську внутрішню політику та президентські вибори на користь Віктора Януковича.

Павловський був заступником голови правління видавничого дому "Коммерсант" і працював у низці інших ЗМІ.

ЗМІ називали Павловського "головним політтехнологом Кремля", "ідеологом Путіна", поки 2012 року він не перейшов до опозиції чинній російській владі.

Нагадаємо, у середу, 8 лютого, стало відомо про смерть російського пропагандиста і неонациста з формування "Світла Русь" Ігоря Мангушева, якому напередодні прострелили голову. За словами медиків, у Мангушева стріляли з близької відстані.