Контракти.ua

190  —  25.02.23
Шпалери або фарбування стін: що вибрати?
Шпалери або фарбування стін: що вибрати?

Плануючи ремонт, вам потрібно заздалегідь визначити матеріал для оздоблення стін. Вибираючи між шпалерами та фарбою, необхідно вирішити, що буде більш практичним, вигіднішим за вартістю та більш екологічним. Тому плануючи ремонт квартир Київ або окремих кімнат, потрібно зважити всі сильні та слабкі сторони двох видів обробки стін.

Плюси і мінуси фарбування стін

Фарба дозволяє:

- Максимально точно підібрати потрібний відтінок. Навіть якщо в палітрі багатьох виробників немає відповідного варіанту - його завжди можна створити шляхом забарвлення.

- Купіть готовий товар. Виробники виробляють банки з традиційними кольорами та екзотичними відтінками. Ви можете просто вибрати найбільш підходящий колір.

- Переробити, якщо не сподобався результат. Не могли вирішити до останнього чи не влаштував остаточний варіант? Стіни дуже просто перефарбувати.

- Виправити проблему. Дитина помалювала стіни? З'явилася пляма на стіні? Все це легко змити миючими засобами або просто перефарбувати.

- Зробіти акуратну поверхню у приміщенні з високою вологістю.

Мінуси:

- Доведеться постійно боротися з брудом і пилом. По-перше, забруднення дуже помітне, по-друге, стіни перестають дихати.

- Фарба боїться фізичних пошкоджень, невеликі тріщини можуть піти від удару.

- Перед застосуванням потрібно ретельно підготувати стіни.

Щоб створити ідеальну поверхню перед фарбуванням, гіпсову штукатурку наноситься в штукатурка машиним способом, потім стіна грунтується і робиться фінішна бробка.

Плюси і мінуси шпалер

Практичні аспекти:

- Приховати недоліки стін;

- Не збирають пил і дозволяють поверхні дихати;

- Ви можете приклеїти їх своїми руками;

- Паперові шпалери не потрібно чистити;

- Величезний вибір кольорів, текстур, візерунків;

- Ви можете обрати бюджетний або дорожчий варіант;

- Не потребують складної обробки стін.

До недоліків такого типу фінішу належать:

- Вразливість: маленька дитина або домашня тварина швидко зіпсують ремонт, просто розриваючи або дряпаючи паперове покриття. Малюнки або плями не можна просто видалити. Доведеться переклеювати пошкоджений шматок або повністю усю кімнату.

- Крихкість. Навіть якщо ніхто не посягає на обробку, його зовнішній вигляд з часом зіпсує сонячні промені та зміна температури. За меблями стіни залишатимуться яскравими та красивими, а вільні ділянки виглядатимуть зів'ялими та спаленими.

- Волога. Піддаючи впливу вологи, передається навіть найсильніший клей, а смуги просто відходять від стін. При затоплені паперові шпалери негайно стануть непридатними.

Ви можете вибрати найвигідніший варіант, зважуючи позитивні та проблемні сторони двох оздоблювальних матеріалів. У деяких випадках шпалери для фарбування можуть бути хорошим виходом.

Статьи по теме
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание

Современные технологии существенно облегчают жизнь и помогают поддерживать комфорт в доме, особенно когда речь идет о стабильности электроснабжения. Один из таких полезных приборов – инвертор для газового котла. В условиях нестабильного электропитания или отсутствия центрального энергоснабжения, инверторы становятся незаменимыми устройствами. Они не только обеспечивают бесперебойную работу котлов, но и помогают поддерживать электрические приборы в доме.
17.09 — 356

Де знайти офлайн магазини HARVEST?
Де знайти офлайн магазини HARVEST?

У сучасному світі, де онлайн-шопінг стає дедалі популярнішим, важко переоцінити задоволення від відвідування фізичних магазинів. Можливість доторкнутися до тканини, приміряти одяг та отримати професійну консультацію – це ті моменти, які створюють унікальний досвід покупок. Якщо ви шукаєте стильні та якісні аксесуари й одяг від HARVEST, то, безумовно, захочете відвідати один з офлайн магазинів. У цьому блозі ми розповімо, де саме ви можете знайти наші магазини.
12.09 — 414

Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства
Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства

Пакеты стали незаменимым элементом нашего быта. Ежедневно миллиарды людей по всему миру используют их для транспортировки продуктов, хранения вещей, упаковки подарков и многого другого.
11.09 — 389