Контракти.ua

2905  —  23.02.23
Ніхто у світі не згадує промову Путіна: як Байдену вдалося переграти очільника Кремля
Ніхто у світі не згадує промову Путіна: як Байдену вдалося переграти очільника Кремля

Одна із причин - очільник Білого дому, відвідавши напередодні Київ, створив інформаційний привід.

У вівторок, 21 лютого, із промовами виступили президент США Джо Байден і російський диктатор Володимир Путін, та звернення останнього світові ЗМІ навіть не згадують. Пише ТСН.  Американському лідеру вдалося переграти очільника Кремля.

Таку думку в ефірі 24 Каналу висловив ексспівробітник КДБ і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов.

Перша причина, як Жирнов зазначив, що у зверненні Путіна не було нічого нового, а виступ Байдена до роковин повномасштабної війни в Україні був щирим. По-друге, очільник Білого дому, відвідавши напередодні Київ, створив інформаційний привід.

"Безумовно, і в цьому сенсі Байден його переграв. Переграв у комунікації, бо він створив інформаційний привід вчора, коли приїхав до Києва. Це величезна подія. Вперше за 15 років приїхав президент США до країни, яка перебуває під агресією іноземної держави", – сказав він.

Також, на думку Жирнова, важливим є момент, що Байден виступав після Путіна.

"Байден дав Путіну виступити зранку, а ввечері виголосив у Варшаві промову, яка перебила всі інформаційні приводи. Тепер усі ЗМІ будуть обговорювати саме промову Байдена, а не Путіна", – переконаний він.

Виступи Путіна та Байдена 21 лютого

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 21 лютого виступив із посланням до Федеральних зборів РФ. Під час свого звернення диктатор вкотре озвучив пропагандистські наративи пропаганди РФ. Він звинуватив Україну й Захід у розв'язанні війни, пригрозив світу глобальним конфліктом, оголосив про припинення участі Росії в Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь і заявив про підготовку до ядерних випробувань.

В Офісі президента промову президента Росії Володимира Путіна назвали "брежнєвською", а також зазначили, що очільник Кремля таким чином зафіксував свій намір на скоєння злочину щодо України.

А вже увечері цього ж дня із промовою виступив президент США Джо Байден, під час якої лідер Америки пообіцяв підтримку Україні та Молдові, звернувся до росіян і нагадав РФ про 5-ту статтю НАТО.