Контракти.ua

718  —  23.02.23
Гора трупів: Пригожин показав шалені втрати "вагнерівців" за день під Бахмутом
Гора трупів: Пригожин показав шалені втрати

Пригожин зазначив, що це лише частина "вагнерівців", які загинули під Бахмутом за один день.

Власник російської приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин вкотре пожалівся на нестачу боєприпасів та показав фотографію гори трупів своїх загиблих бойовиків. Пише ТСН. 

Про це Пригожин заявив у коментарі так званому "військовому кореспондентові" РФ, а наспраді зеку-втікачу з горлівської колонії Владлену Татарському.

Пригожин зазначив, що це лише частина "вагнерівців", які загинули під Бахмутом за один день.

"Боєприпаси нам як не давали, так і не дають. Зараз 10 година ранку 22 лютого. Жодних кроків щодо видачі боєприпасів не зроблено. У чому проблема? Пояснюю. Я нижче викладаю фотографію. Це одне з місць збору загиблих. Це хлопці, які загинули вчора через снарядний голод. Їх мало бути в 5 разів менше", – зазначив він.

Пригожин поскаржився, що військове командування РФ робить вигляд, що ПВК "Вагнер" нібито не існує.

"Ні Шойгу, ні Герасимов не хочуть ухвалювати рішення (про постачання "вагнерівцям" боєприпасів. – Ред.). ПВК "Вагнер" немовби не існує. Раніше нам видавалися боєприпаси формально, на деякі військові підрозділи, які нібито замість нас беруть Бахмут. Нас нібито не існує. Тому нам боєприпасів не дають взагалі. Боєприпаси видаються на якесь міфічне угруповання", – істерично заявляє "кухар Путіна".

Також Пригожин опублікував подану заявку на постачання боєприпасів. Назви снарядів у документі закриті. Проте судячи із цифр, "вагнерівцям" дають в десятки разів менше боєприпасів, ніж вони вимагають.

Вчора власник ПВК "Вагнер" вже скаржився на Шойгу та Герасимова через заборону передавати боєприпаси бойовикам компанії і назвав дії Міноборони РФ "зрадою батьківщини".

Раніше Євген Пригожин під час виступу перед зеками звинуватив Кремль у здаванні Херсона і заявив про "ненайкращі перспективи" на фронті. Також він визнав, що "в укр*пів залізні яйця".