Контракти.ua

442  —  22.02.23
Дефіциту в енергосистемі немає, перебої можливі через негоду
Дефіциту в енергосистемі немає, перебої можливі через негоду

У середу, 22 лютого, споживання електроенергії в країні на рівні звичайного робочого дня, дефіциту в системі не прогнозується, однак в деяких областях є перебої з електроенергією через шквальний вітер.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

"Через пошкодження мереж операторів системи розподілу, спричинені несприятливими погодними умовами (шквальний вітер), без електропостачання залишаються 137 населених пунктів у Київській, Житомирській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Тернопільській областях. Ремонтні роботи тривають", - йдеться в повідомленні.

Ліміти споживання області не отримували. Однак в компанії попереджають, що при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

"В Одесі та Одеському районі залишаються мережеві обмеження через пошкодження обладнання на підстанціях НЕК "Укренерго" внаслідок попередніх ракетних ударів та атак дронами", - додали в Укренерго.

Відтак в регіоні вимушено застосовуються графіки погодинних відключень для уникнення перевантаження обладнання, що залишається в роботі.

Через складність і масштабність пошкоджень відновлення надійного енергопостачання вимагає тривалого часу.

Статьи по теме
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку

Вірогідний дефіцит в енергосистемі до початку грудня поточного року, який неможливо повністю покрити імпортом, складе близько 4 ГВт. При цьому підготувати до роботи вітчизняні енергетики зможуть, з урахуванням відновленої генерації, приблизно 14-15 ГВт генерувальних потужностей.
18.09 — 228

Cьогодні відключення світла не планується
Cьогодні відключення світла не планується

У понеділок, 16 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії не прогнозуються.
16.09 — 173

У неділю будемо зі світлом
У неділю будемо зі світлом

У неділю 15 вересня не планується застосування графіки погодинних відключень електроенергії.
14.09 — 136