Контракти.ua

1081  —  23.02.23
"Росію б'ють українці, а не НАТО": у МЗС Литви поставили РФ на місце

У Росії, коли вони отримали потужну відсіч від українських військових, почали бідкатися, що проти них "воює цілий Альянс".

У Міністерстві закордонних справ Литви відреагували на заяви російських політиків, посадовців та пропагандистів, які заявляють, що проти "РФ воює НАТО". Пише ТСН. 

Про це у Twitter написав голова МЗС Литви Ґабріелюс Ландсберґіс.

"НАТО не воює з Росією. НАТО навіть не розпочало спеціальну військову операцію проти Росії. Росію б'ють українці, а не НАТО. Це стає незручно для деяких людей, і це видно", - йдеться в його дописі.

Зауважимо, що після того, як українські військові дали потужну відчіс окупантам, у Росії почали скаржитися, що проти них воює цілий Альянс. Аргументують це тим, що західні парнери допомагають Києву сучасним озброєнням та технікою.

До слова, в ніч проти 21 лютого колони білоруської техніки помітили в напрямку кордону з Литвою і Білоруссю біля міста Ошмяни. Йдеться про 74 одиниці техніки. За інформацією монітрингових каналів, йдеться про 358-й окремий механізований батальйон 120-ї бригади, що дислокується в мікрорайоні Уруччя, Мінськ.