Контракти.ua

410  —  19.02.23
Україна бойкотуватиме засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ у Відні через росіян
Україна бойкотуватиме засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ у Відні через росіян

Україна не братиме участі в Парламентській асамблеї ОБСЄ у Відні, які відбудеться 23-24 лютого. Причиною цього є участь Росії та Білорусі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на члена делегації, народного депутата від "Слуги народу" Євгенію Кравчук в ефірі телемарафону.

"Ми не будемо брати участь в жодних офіційних заходах Парламентської асамблеї ОБСЄ. Австрія видала 61 візу росіянам, де будуть не тільки парламентарі, а й представники спецслужб, пропагандисти, які приїдуть використовувати засідання як декорацію", - сказала Кравчук.

Вона додала, що українські парламентарі все ж поїдуть до Відня, аби провести переговори з партнерами. Також, за її словами, плануються акції протесту української громади біля Хофбурга, де буде проходити засідання ОБСЄ.

Кравчук зазначила, що наступне засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ буде проходили в Канаді, куди росіян та білорусів навряд чи пустять. Проте для цього треба зробити все, аби влітку у Ванкувері проголосувати за зміни та виключити можливість Росії брати участь в Парламентській асамблеї ОБСЄ.

Статьи по теме
План перемоги України має
План перемоги України має "продуктивні кроки", - Держдеп США

Минулого тижня президент Володимир Зеленський був із візитом у США, де представив План перемоги України. Зокрема, Сполучені Штати вважають, що він містить продуктивні кроки.
03.10 — 173

Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW
Кремль не зацікавлений у мирних переговорах - ISW

Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення української держави.
24.09 — 228

Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ
Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ

Керівник ЦПД РНБО зазначив, що через небажання Кремля закінчити війну, росіяни будуть гинути вже на своїй землі.
16.09 — 463