Контракти.ua

442  —  19.02.23
Пекін "рішуче розглядав можливість надання летальної допомоги Росії", – Блінкен
Пекін

Державний секретар США Ентоні Блінкен в субботу ввечері в Мюнхені провів "конфронтаційну" зустріч із китайським колегою Ван І. Він попередив його, що політ повітряної кулі-шпигуна над Сполученими Штатами ніколи не повинен повторитися, та застеріг від надання допомоги Росії.

Блінкен припустив, що надання такої підтримки Китаєм зараз "рішуче" розглядається, пише New York Times.

У своєму інтерв’ю телеканалу NBC "Meet the Press", яке було записано в суботу ввечері, Блінкен сказав, що Сполучені Штати незабаром представлять нову інформацію, щоб продемонструвати, що Пекін "рішуче розглядав можливість надання летальної допомоги Росії".

Американський реліз про зустріч Ентоні Блінкена з Ван І нічого не розповів про відповідь китайської сторони на зауваження. Але в короткому звіті китайських державних медіа описується не менш різкий обмін думками.

Ван І, згідно з цими матеріалами, сказав, що Сполучені Штати мають "вирішити шкоду, завдану невибірковим застосуванням сили", коли вони збили велику повітряну кулю біля Південної Кароліни.

Ця зустріч стала першими дипломатичними переговорами США і Китаю після інциденту з кулями. Блінкен мав летіти з візитом до Пекіна саме тоді, коли китайці запустили в бік США цих повітряних шпигунів.

Статьи по теме
Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії
Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії

Глава Центробанку Естонії приєднався до групи міністрів фінансів європейських країн, котрі розкритикували план Міжнародного валютного фонду відновити огляд російської економіки вперше після вторгнення в Україну.
17.09 — 252

США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні
США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні

В обмін на допомогу Китай отримує секретні російські військові технології.
13.09 — 396