Контракти.ua

567  —  20.02.23
Цілком можливо, що Україна звільнить Крим до кінця літа, - генерал Ходжес
Цілком можливо, що Україна звільнить Крим до кінця літа, - генерал Ходжес

Екс-командувач військ США в Європі генерал Бен Ходжес вважає, що за наявності ракет далекого радіуса дії Україна може звільнити Крим до кінця літа, а Донбас - наступного року чи навіть раніше.

Про це повідомляє РБК-Україна х посиланням на Укрінформ.

"Ми збираємося зробити все можливе, щоб Україна перемогла цього року. Цілком можливо принаймні те, що Україна звільнить Крим до кінця літа", - зазначив Ходжес.

Водночас, він наголосив, що звільнення Криму в такі терміни можливе за умови, якщо партнери нададуть необхідну зброю, передусім високоточну зброю великого радіуса дії.

"ЗСУ повинні мати можливість стріляти на 150-300 кілометрів, і щоб ракета впала рівно в ціль, тоді російський Чорноморський флот просто змушений буде залишити півострів", - сказав генерал.

Ходжес назвав Крим "вирішальним місцем", тоді як Донбас - просто "важливим". Він наголосив, що Україна не буде в безпеці і не зможе використовувати порт Маріуполя, допоки Росія утримує півострів. І навіть в Одесі стоять 140 суден, які чекають на можливість вийти з порту, але не можуть.

"Ми маємо допомогти Україні повернути Крим. Цього року. Ми хочемо, щоб це сталося, і маємо дати все необхідне", - заявив Ходжес.

На його переконання, правила гри на війні змінить не якась специфічна зброя, танки або літаки, а ухвалення партнерами рішення, що Україна має перемогти. Щодо танків, він зазначив, що Україна має у розпорядженні власні, ті, що захопила в російської армії, та західні. Увесь цей танковий арсенал ЗСУ використовує дуже добре, що допоможе деокупувати Крим.

Нагадаємо, генерал Ходжес припустив, що Путін не залишиться при владі до кінця року

Статьи по теме
Україна може повернути Крим протягом наступного року, - генерал Ходжес
Україна може повернути Крим протягом наступного року, - генерал Ходжес

Україна може відновити повний суверенітет держави, включно з поверненням тимчасово окупованого Криму, протягом наступного року. Війна Росії проти України може закінчитися прямою військовою перемогою Києва.
10.09.22 — 673

Украина обязательно станет членом НАТО - генерал Ходжес
Украина обязательно станет членом НАТО - генерал Ходжес

Украина в конце концов непременно станет членом НАТО, пока же ей необходимо усиливать интеграцию во всех сферах с Североатлантическим альянсом.
24.10.20 — 603