Контракти.ua

164  —  17.02.23
Бензиновий генератор: переваги, особливості використання
Бензиновий генератор: переваги, особливості використання

Міні-електростанція – цінний помічник в домогосподарстві, якщо існує проблема частих відключень світла. Бензиновий генератор в змозі забезпечити електроенергією невеликий будинок, генеруючи перемінний струм з такими ж характеристиками, як у побутової мережі.

Конструктивно він включає:

  • двигун внутрішнього згоряння;
  • генератор електричного струму;
  • стартер;
  • схему стабілізації вихідної напруги.

В якості допоміжних можуть бути присутні схеми захисту (від КЗ, перевантаження), індикатор стану, захисний кожух.

Основні плюси бензинових генераторів

Електростанції, які працюють на бензині, набагато дешевші дизельних. При однакових показниках за потужністю бензогенератор буде коштувати практично вдвічі менше. Тобто низьку ціну можна вважати основною перевагою бензинових генеруючих станцій. Але є й інші:

  • Як і у випадку з автомобільним ДВЗ, генератор на бензині простий у використанні та обслуговуванні. Все, що потрібно – періодично перевіряти рівень мастила та доливати його у разі потреби. Ще один різновид регулярних робіт – чистка свічок запалювання. З цим впорається навіть людина без технічних знань.
  • Компактні габарити та невелика вага. Бензинові генератори легко транспортувати, їх можна вважати похідним варіантом. Дача, виїзд на природу, використання для гаражу чи майстерні – з цим не виникне проблем.
  • Відносно невеликий рівень шуму при роботі. Бензогенератор шумить на рівні звичайного автомобіля. В житлових будівлях він, звісно, буде заважати. Крім того, через шкідливі вихлопи встановлення такого пристрою в приміщеннях заборонено через небезпеку отруєння та ймовірність вибуху.
  • Здатність працювати в широкому температурному діапазоні та за умов підвищеної вологості. Головне – не допускати прямого попадання на генератор опадів.

Що потрібно знати перед покупкою

Перебої з електропостачанням, на жаль, стали для нашої країни звичним явищем. В таких випадках використання бензогенератора може стати вдалим варіантом вирішення проблеми, тому що бензинові електрогенератори в Україні представлені достатньо широко. Але потрібно розуміти, що для постійного використання вони не придатні, бо для нормального їх функціонування після декількох годин роботи потрібно робити перерви.

До того ж бензин зараз дорого коштує, а його споживання двигуном внутрішнього згоряння бензогенератора чимале. В цьому аспекті дизельні чи газові аналоги мають очевидну перевагу.

Є ще один важливий нюанс: незалежно від моделі бензинові електрогенераторі мають однофазну схематику, в той час як ті, що працюють на солярці, можуть бути і трьохфазними. Тобто якщо у вас є пристрої, що споживають напругу 380 В, то бензогенератор такий показник забезпечити не зможе, крім надпотужних, але й витрати палива у нього будуть завеликі.

Таким чином, бензиновий генератор доцільно купувати в тих випадках, якщо навантаження буде не надто великим та йому не доведеться працювати тривалий час без перерви.

Статьи по теме
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание

Современные технологии существенно облегчают жизнь и помогают поддерживать комфорт в доме, особенно когда речь идет о стабильности электроснабжения. Один из таких полезных приборов – инвертор для газового котла. В условиях нестабильного электропитания или отсутствия центрального энергоснабжения, инверторы становятся незаменимыми устройствами. Они не только обеспечивают бесперебойную работу котлов, но и помогают поддерживать электрические приборы в доме.
17.09 — 356

Де знайти офлайн магазини HARVEST?
Де знайти офлайн магазини HARVEST?

У сучасному світі, де онлайн-шопінг стає дедалі популярнішим, важко переоцінити задоволення від відвідування фізичних магазинів. Можливість доторкнутися до тканини, приміряти одяг та отримати професійну консультацію – це ті моменти, які створюють унікальний досвід покупок. Якщо ви шукаєте стильні та якісні аксесуари й одяг від HARVEST, то, безумовно, захочете відвідати один з офлайн магазинів. У цьому блозі ми розповімо, де саме ви можете знайти наші магазини.
12.09 — 414

Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства
Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства

Пакеты стали незаменимым элементом нашего быта. Ежедневно миллиарды людей по всему миру используют их для транспортировки продуктов, хранения вещей, упаковки подарков и многого другого.
11.09 — 389