Контракти.ua

498  —  15.02.23
Путін готується до тривалої війни, але в Росії не вірять у перемогу, - Reuters
Путін готується до тривалої війни, але в Росії не вірять у перемогу, - Reuters

Російський диктатор Володимир Путін готується до тривалої війни проти України. Проте частина російської еліти не вірить у перемогу Росії.

Про це повідомляє Reuters.

У виданні зазначають, що Путін розглядає війну "як переломний момент" і можливість "провчити" США, відродити Росію після розпаду Радянського Союзу. Проте диктатор помилився, оскільки війна в Україні зробила РФ агресором та міжнародно ізольованою.

Російське джерело заявило виданню, що надії Путіна покращити свою репутацію виявилися марними, а втрати не варті окупованих територій.

"Попереду буде ще важче і дорожче як для України, так і для Росії. Економічні втрати такого масштабу не варті кількох завойованих територій", - зазначив співрозмовник.

При цьому багато представників російської еліти поділяють таку точку зору. Водночас, не дивлячись на наслідки війни для Росії, у Путіна досі немає серйозного суперника за владу. І враховуючи придушення будь-якого суспільного інакомислення, диктатору не варто боятися президентських виборів, які мають відбутися в березні 2024 року.

Reuters також зазначає, що у Росії побоюються економічних наслідків вторгнення Росії в Україну.

"Я не вірю ні в великий наступ, ні в можливість перемоги Росії над усім цивілізованим світом", - сказало високопоставлене джерело, близьке до Кремля.

Співрозмовник зазначив, що РФ перебуває в невигідному становищі як у військових технологіях, так і в мотивації, але він вважає, що війна триватиме "дуже довго".

Плани Путіна про тривалу війну не підтримують і серед військових. Зокрема, терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) відкрито критикує керівництво РФ.

"У нас абсолютно недієздатне керівництво, сформоване безпосередньо президентом, який є незмінним і якому немає альтернативи. Але зміна президента призведе до швидкої катастрофи", - сказав бойовик.

Через відсутність альтернативи, як зазначає видання, Путін був змушений розпочати мобілізацію. Цей процес спонукав сотні тисяч осіб тікати з Росії.

Крім того, немає альтернативи і для економіки Росії. Москва втратила значну частину газового ринку в Європі. Прогнозується, що у березні видобуток газу в РФ скоротиться.

"Західні фірми та інвестори прагнуть вийти, змусивши Росію доглядати за Китаєм як інвестора та покупця її нафти", - йдеться у матеріалі.

Статьи по теме
Путін узаконив амністію всіх підсудних, які пішли на війну
Путін узаконив амністію всіх підсудних, які пішли на війну

Російський диктатор Володимир Путін підписав закон про звільнення від кримінальної відповідальності підсудних, які проходять військову службу. Напередодні повідомлялось, що РФ може відправити підсудних на війну в Україну.
03.10 — 173

РФ продовжує заманювати призовників на контракт для підтримки війни, - розвідка Британії
РФ продовжує заманювати призовників на контракт для підтримки війни, - розвідка Британії

Росія продовжує змушувати призовників підписувати контракти в армії. Це допомагає РФ поповнювати війська для ведення війни проти України.
27.09 — 219

Путін наказав збільшити чисельність російської армії на 180 тисяч
Путін наказав збільшити чисельність російської армії на 180 тисяч

Володимир Путін наказав збільшити чисельність збройних сил країни на 180 тис. осіб.
17.09 — 211