Контракти.ua

543  —  15.02.23
Череватий назвав сенс оборони Бахмута
Череватий назвав сенс оборони Бахмута

У боях за Бахмут українська армія знищує сили противника. Навіть у разі відходу з міста не ворог не повинен прорватися на Слов'янськ та Краматорськ.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Воїни на бахмутському напрямку виконують дуже важливу функцію - вони зараз знекровлюють ворога. Знищують кращі російські частини. З кожним таким боєм противник стає все менш боєздатним", - сказав він.

Відповідаючи на питання, за яких умов українським військам доведеться відходити з Бахмуту, Череватий зазначив, що тактичні відступи можливі в різних ситуаціях, насамперед - для збереження особового складу, для того, щоби покращити своє тактичне положення і більш ефективно проводити оборонну операцію, щоби вирівняти лінію оборони.

"Важливо - щоби ворог не мав можливості системно прорвати нашу оборону, тому що тоді він обрушує тили і просто рухається по напрямку головного удару. Наприклад, у даному випадку це Слов'янськ та Краматорськ", - сказав речник.

Череватий зазначив, що керівник цієї ділянки фронту - один із найдосвідченіших генералів командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

"Він планував київську битву, харківську та лиманську операції. У нього дуже потужний штаб і там, як правило, розглядаються різні варіанти дій противника і варіанти протидії їм", - додав він.

Статьи по теме
Росія почала втрачати під час запуску свої найкращі ракети, - британська розвідка
Росія почала втрачати під час запуску свої найкращі ракети, - британська розвідка

Росія втратила під час запуску свою найкращу ракету. Несправність могла бути спричинена проблемами у виробництві через санкції.
09.04 — 194

РФ наприкінці весни може розпочати масштабний наступ на Донецькому напрямку, - ISW
РФ наприкінці весни може розпочати масштабний наступ на Донецькому напрямку, - ISW

Російські війська наприкінці весни або на початку літа можуть почати масштабний наступ на Донецькому напрямку.
01.04 — 173

"Кількість убитих і закатованих в Бучі не остаточна", — заступник глави Нацполіції

Після деокупації в Бучі знайшли 422 вбитих мирних жителів, загалом у Бучанському районі виявлено 1190 тіл. Однак ця цифра не остаточна, все ще є зниклі безвісти, їх розшук триває.
31.03 — 164