Контракти.ua

410  —  15.02.23
Бахмут атакують з двох напрямків: експерт розповів про запеклі бої за місто
Бахмут атакують з двох напрямків: експерт розповів про запеклі бої за місто

Окупанти намагаються перерізати дві траси.

Російські окупанти намагаються оточити Бахмут Донецької області з півночі і з півдня, бої відбуваються у передмісті, українські військові відловлюють численні ворожі ДРГ.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua розповів військовий оглядач, майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

"Вони намагаються атакувати з двох напрямків, оточити місто. З півночі - це Красна Гора, це траса, яка йде на Слов'янськ. З півдня це Часів Яр - траса на Костянтинівку. Цими трасами ми постачаємо озброєння, їжу, воду - все, що необхідно для наших військовослужбовців, які там перебувають. На зараз це кільце не замкнене, принаймні в Часовому Яру. Дорога, яка йде на Костянтинівку, не знаходиться під контролем ворога", - розповів Гетьман.

Експерт зазначив, що ухвалено рішення заборонити в'їзд до Бахмута усім, окрім військовослужбовців.

"Це пов'язано з тим, що бої відбуваються безпосередньо в передмісті, і там з'явилася дуже велика кількість ДРГ ворога, які з тилу можуть завдавати шкоди нашим Збройним силам, які там тримають оборону", - пояснив він.

За словами Гетьмана, зараз до центра міста "можна вже дострілити не тільки з далекобійних гармат, але й з невеликої дальності мінометів, навіть з крупнокаліберних кулеметів можуть долетіти кулі до якихось районів".