Контракти.ua

613  —  14.02.23
Мінфін перевірить законність виплат пенсіонерам в Україні
Мінфін перевірить законність виплат пенсіонерам в Україні

Міністерство фінансів України розробило проект наказу "Про затвердження Методики верифікації пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект, оприлюднений для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Згідно з проектом, верифікація пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання відбувається за такими етапами:

1. Перевірка дотримання вимог обміну інформацією щодо персональних даних пенсіонерів (валідація).

2. Перевірка достовірності персональних даних про пенсіонерів.

3. Перевірка правомірності надання пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання.

Перевірка здійснюється шляхом порівняння параметрів інформації, отриманої від Пенсійного фонду України, з інформацією суб’єктів надання інформації за кожним реципієнтом та/або його законним представником, а саме щодо:

  • смерті реципієнта та/або його законного представника згідно з даними Державного реєстру актів цивільного стану громадян;
  • групи інвалідності реципієнта, категорії його інвалідності, строку, на який встановлюється інвалідність, згідно з даними централізованого банку даних з проблем інвалідності.
  • постійного проживання реципієнта за кордоном або залишення на постійне проживання за кордоном чи повернення на проживання в Україну згідно з даними Єдиного державного демографічного реєстру.
Статьи по теме
Чи вистачить Україні бюджету на пенсії та субсидії в цьому році
Чи вистачить Україні бюджету на пенсії та субсидії в цьому році

Україні цього року вистачить коштів в бюджеті на соціальні виплати, зокрема пенсії та субсидії, завдяки новій допомозі від США.
28.04 — 322

Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії
Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії

Жителі певних регіонів та переселенці можуть отримати спеціальну надбавку до своєї пенсії. Ця можливість доступна для мешканців гірських населених пунктів, а також для тих, хто стикається з недостатньо розвинутими галузями протягом певних місяців проживання.
12.04 — 314

Хто з пенсіонерів може додатково отримувати близько 1000 грн
Хто з пенсіонерів може додатково отримувати близько 1000 грн

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії. Також деякі категорії пенсіонерів мають право на надбавки та доплати.
04.04 — 276