Контракти.ua

600  —  10.02.23
Розкол путінських еліт: Пригожин на взльоті?
Розкол путінських еліт: Пригожин на взльоті?

Віктор Андрусів: Я завжди казав, що реальна опозиція в росії може виникнути тільки з влади. Розкол між умовними Шойгу з Герасімовим та Пригожиним з Кадировим – це вже не просто здогадки. Фактично, система бореться з будь-якою загрозою путінського наступника.

В грудні я написав, що рейтинги і популярність Кадирова можуть дозволити йому претендувати на роль майбутнього президента. Очевидно, це помітив не тільки я і Кадирова різко прибрали з публічного простору. Більше того, він ще й заявив, що за жодних обставин не буде йти в президенти росії.

Після провалу Суровікіна, а також великого провалу Вагнера під Бахмутом (а саме майже 10 тисяч загиблих без жодного успіху. Соледар брали дшв) – настала черга Пригожина. Спочатку його зовсім усунули від планування бойових дій, а зараз він заявив, що перестав вербувати зеків. Хоча правда завжди була в тому, що ніякої участі в плануванні він і не брав, а зеків перестав вербувати, бо ніхто вже не вербується. Тим не менше, популярність Пригожина не пройшла даремно. Відомо, що він зібрав на свою підтримку воєнкорів та блогерів, які безперестанку піарять його Вагнер.

Нове дослідження Ікар показує, що Пригожин різко збільшив свою впізнаваність за місяць. Якщо в грудні 41% не знав хто це, то в січні таких 23%. Його ріст також став ще більш відчутним після зникнення Кадирова, і в дуже умовному, але рейтингу наступних президентів він посів 2 місце.

Стратегія Пригожина – дочекатись провалу Шойгу і Герасімова, і виглядає так, що чекати йому не довго. ЧВК Патріот, створене під Шойгу, розгромлене під Вугледаром навіть не встигло нормально заявити про своє існування. Очевидно, що провали «великого наступу», який вже триває, і коштує по 1000 життів російських солдат – не минуть безслідно для Шойгу. Тому Пригожин тримає себе на плаву і готується мочити головного оленевода росії.

Для нас це все дуже важливо. Розкол еліти навколо путіна і формування нових політичних гравців прискорить падіння режиму та кінець «сво».

ПС. Нагадую про наш збір (https://t.me/victor_andrusiv/955) на ремонти автомобілів 10, 72, 95 бригад

Автор: Віктор Андрусів, громадський діяч, публіцист, військовослужбовець ЗСУ

Статьи по теме
Шойгу заговорив про
Шойгу заговорив про "готовність до переговорів" — Портников пояснив справжню мету керівницва РФ

Такої конкретизації бажань від високого представника російського керівництва не було вже давно. І це ще раз свідчить про певну зміну уявлення про те, як можуть розвиватися події, серед кремлівських керівників.
31.10.23 — 923

«Якщо Путін переможе в Україні, це стане катастрофою для демократії в усьому світі». Борис Джонсон – колонка для Daily Mail
«Якщо Путін переможе в Україні, це стане катастрофою для демократії в усьому світі». Борис Джонсон – колонка для Daily Mail

Борис Джонсон: У Євгена Пригожина не було надто багато часу, щоб з'ясувати, хто ж таки його вбив. Але все ж таки – він мав досить часу для цього. Між вибухом на борту дуже надійного бізнес-джету Embraer Legacy 600 і тою миттю, коли російський злочинець знепритомнів під час свого запаморочливого падіння на землю, пройшло не більше кількох секунд, але, я впевнений, що він у повній свідомості все таки встиг зрозуміти, що ж саме сталося.
01.09.23 — 556

«Убить нельзя использовать». Башни Кремля и Пригожин
«Убить нельзя использовать». Башни Кремля и Пригожин

Игорь Тышкевич: Я уже не раз писал о том, что активность Евгения Пригожина была попыткой стать частью так называемых «Башен Кремля», либо даже (в перспективе) создать свою. Именно поэтому он атаковал руководство МО РФ, демонстрируя неспособность решения задач силами «армии» и последовательно называл «армией» свою структуру.
24.08.23 — 573