Контракти.ua

656  —  10.02.23
День без відключень світла скасовано
День без відключень світла скасовано

Енергосистема України зазнала 14-го масованого обстрілу з боку Росії. Наразі найскладніша ситуація зі світлом відзначається у Харківській області.

Про це йдеться в Telegram-каналі Укренерго.

"Найбільш складна ситуація наразі в Харківській області. Зараз там тривають аварійні відключення. Мережеві обмеження через атаку діють в Хмельницькій області, а також зберігаються в Одеській та Київській областях. Дефіцит в енергосистемі – значний", - пише Укренерго.

Ремонтні бригади вже ліквідовують наслідки прильотів та розпочали аварійно-відновлювальні роботи. В інших регіонах поступово покриття споживання повертається в межі визначених лімітів.

"Оприлюднений раніше графік проведення вимірів фактичного споживання електроенергії наразі скасовано. Про новий розклад проведення вимірів та необхідного для цього зняття обмежень споживання буде повідомлено додатково", - додає пресслужба.

Статьи по теме
Міністр фінансів назвав втрати економіки України від обстрілів енергетики
Міністр фінансів назвав втрати економіки України від обстрілів енергетики

Обстріли Росією енергетики України призведуть до економічних втрат та зменшення надходжень до державного бюджету.
23.05 — 272

Відключення світла та рекордний імпорт: в
Відключення світла та рекордний імпорт: в "Укренерго" розповіли про стан енергосистеми сьогодні

В Україні більшу частину доби зберігається дефіцит електроенергії, у зв'язку із чим планується обмеження споживання для промисловості. Сьогодні запланований рекордний обсяг імпорту з 5 країн Європи.
13.05 — 370

Українців знов просять зменшити споживання світла
Українців знов просять зменшити споживання світла

Україна отримує аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Громадян закликали зменшити споживання світла у пікові години.
12.05 — 329