Контракти.ua

456  —  10.02.23
Де частіше скаржаться на графіки відключень світла
Де частіше скаржаться на графіки відключень світла

У січні 2023 року Державна інспекція енергетичного нагляду розглянула 5 987 звернень споживачів, 77% з них стосувалися дотримання операторами системи розподілу (ОСР) порядку відключень електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба Держенергонагляду.

«Таке зростання кількості скарг пов’язане з початком застосування графіків стабілізаційних та аварійних відключень після масованих ракетних ударів рф по енергетичній системі України. Споживачі електроенергії почали звертатися до органів влади, зокрема, і до Держенергонагляду, стосовно справедливої і рівномірної черговості розподілу використання доступної електроенергії між споживачами та подібних питань», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами розгляду скарг інспекція надала 5 362 роз’яснення. На користь громадян вирішено питання, порушені у 546 зверненнях. Зокрема, найбільше звернень заявників розглянуто територіальними органами Держенергонагляду у Київській області – 2 017 звернень; Києві – 532 звернення; Одеській області – 487 звернень; Чернівецькій – 460 звернень та Сумській – 431 звернення.

При цьому найбільше скарг споживачів (4 634 звернення, або 77% від усіх отриманих за січень) стосувалися дотримання ОСР порядку застосування обмежень на постачання електроенергії.

Статьи по теме
Міністр фінансів назвав втрати економіки України від обстрілів енергетики
Міністр фінансів назвав втрати економіки України від обстрілів енергетики

Обстріли Росією енергетики України призведуть до економічних втрат та зменшення надходжень до державного бюджету.
23.05 — 272

Відключення світла та рекордний імпорт: в
Відключення світла та рекордний імпорт: в "Укренерго" розповіли про стан енергосистеми сьогодні

В Україні більшу частину доби зберігається дефіцит електроенергії, у зв'язку із чим планується обмеження споживання для промисловості. Сьогодні запланований рекордний обсяг імпорту з 5 країн Європи.
13.05 — 370

Українців знов просять зменшити споживання світла
Українців знов просять зменшити споживання світла

Україна отримує аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Громадян закликали зменшити споживання світла у пікові години.
12.05 — 329