Контракти.ua

1526  —  11.02.23
Путін визнав, що війна розпочалася 2014 року, і знову заговорив про вісім років "бомбас”
Путін визнав, що війна розпочалася 2014 року, і знову заговорив про вісім років

Кремлівський диктатор звинуватив "українських націоналістів" у тому, що вони "розпочали війну".

У четвер, 9 лютого, президент РФ Володимир Путін на зустрічі із представниками авіаційної галузі цинічно заявив, що Росія "не розпочинала жодних бойових дій" в Україні, а "намагається їх закінчити". Пише ТСН. 

Таку заяву господаря Кремля цитують російські пропагандисти.

На згаданій зустрічі Путін вкотре проголосив, що в Україні 2014 року відбувся "державний переворот", після якого відбулися "події в Криму та на Донбасі" - так сором'язливо він називає незаконну анексію півострова та підтримані РФ сепаратистські заколоти в Донецькій та Луганській областях.

Кремлівський диктатор також завів стару платівку про вісім років "бомбас", звинувативши українську армію в обстрілах так званих "ДНР" та "ЛНР", які тривали від 2014 року.

"У порушення всіх домовленостей, усіх зобов’язань ці регіони Донбасу були взяті в блокаду, по них стали працювати з допомогою важкої військової техніки, неодноразово проводили крупні військові операції. Тобто вони почали війну тоді. Вони почали війну і вона тривала вісім років на знищення тих людей, які там живуть, які почувають себе кровно зв’язаними з Росією, російською культурою, російською мовою. Скільки можна було терпіти вже?" - заявив Володимир Путін, пояснюючи повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, яке почалося 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін у грудні минулого року раптово заявив, що не хоче "розкручувати маховик воєнного конфлікту". При цьому господар Кремля повідомив про готовність сідати за стіл переговорів і традиційно звинуватив Україну в небажанні домовлятися.

Статьи по теме
Путін визнав, що майже половина російської армії перебуває на війні в Україні
Путін визнав, що майже половина російської армії перебуває на війні в Україні

Загалом у російському вторгненні до України могли брати участь уже понад мільйон російських військових.
28.01 — 769

Путін визнав у вузькому колі провал бліцкригу в Україні, про який не знали у Кремлі, - FT
Путін визнав у вузькому колі провал бліцкригу в Україні, про який не знали у Кремлі, - FT

Найвище керівництво Росії дізналося про рішення тирана Володимира Путіна розпочати повномасштабне вторгнення в Україну з його ранкового звернення, яке показали в ефірі російських каналів 24 лютого 2022 року.
25.02.23 — 2155