Контракти.ua

392  —  06.02.23
Як оформити пенсію в Україні онлайн
Як оформити пенсію в Україні онлайн

Пенсійний фонд України модернізував сервіс подання заяви на призначення пенсії - розроблено покрокове заповнення даних та анкету-опитування для визначення документів, скан-копії яких необхідно подавати для призначення пенсії.

Користувачу, що зареєструвався на Веб-порталі ПФУ за кваліфікованим електронним підписом (КЕП), надається можливість сформувати та подати заяву на призначення пенсії, діючи за такою інструкцією:

  • Крок 1 - заповнити атрибути заяви на призначення пенсії (персональні дані; адресні дані; дані документів, що посвідчують особу; контактні дані тощо);
  • Крок 2 - відповісти на питання анкети-опитування для визначення документів, скан-копії яких необхідно надати;
  • Крок 3 - прикріпити скан-копії документів, наявних у користувача.

В результаті користувач отримує екранну форму з повною заявою на призначення пенсії, заповненою за результатами кроків 1-3, в якій надається можливість:

  • подальшого редагування заяви;
  • формування друкованого образу заяви та анкети-опитування;
  • підпису заяви КЕП та її відправки до ПФУ.

За результатами опрацювання заяви спеціалістами ПФУ користувач на Веб-порталі отримує інформацію щодо стану обробки заяви та рішення щодо призначення пенсії.

Статьи по теме
Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії
Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії

Жителі певних регіонів та переселенці можуть отримати спеціальну надбавку до своєї пенсії. Ця можливість доступна для мешканців гірських населених пунктів, а також для тих, хто стикається з недостатньо розвинутими галузями протягом певних місяців проживання.
12.04 — 164

Хто з пенсіонерів може додатково отримувати близько 1000 грн
Хто з пенсіонерів може додатково отримувати близько 1000 грн

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії. Також деякі категорії пенсіонерів мають право на надбавки та доплати.
04.04 — 190

Кому підвищать пенсії з 1 квітня
Кому підвищать пенсії з 1 квітня

В Україні з 1 березня провели індексацію пенсій. У квітні деякі категорії пенсіонерів також отримають підвищення пенсійних виплат.
28.03 — 194