Контракти.ua

1220  —  28.01.23
Генерал США наказав підлеглим готуватись до війни з Китаєм у 2025 році – ЗМІ
Генерал США наказав підлеглим готуватись до війни з Китаєм у 2025 році – ЗМІ

Генерал США та голова Командування повітряної мобільності Майк Мініхан надіслав своїм підлеглим службову записку, у якій попередив, що США будуть у стані війни з Китаєм через два роки.

Зміст записки публікує NBC News.

"Я сподіваюся, що я помиляюся. Моє чуття підказує мені, що ми будемо воювати в 2025 році", - зазначає Мініхан.

Командування повітряної мобільності налічує майже 50 тисяч військовослужбовців і майже 500 літаків та відповідає за транспортування і дозаправку.

Мініхан зазначив у записці, що оскільки і на Тайвані, і в США відбудуться президентські вибори в 2024 році, США будуть "відволікатися", а президент Китаю Сі Цзіньпін матиме можливість атакувати Тайвань.

Він виклав свої цілі підготовки, в тому числі створення "укріпленої, готової, інтегрованої і маневреної Об'єднаної маневреної групи Об'єднаних сил, готової боротися і перемагати всередині першого острівного ланцюга".

Записка адресована усім командирам авіаційних крил Командування повітряної мобільності та іншим оперативним командувачам ВПС і наказує їм доповісти Мініхану про усі основні зусилля з підготовки до битви з Китаєм до 28 лютого.

Записка Мініхана заохочує військовослужбовців готуватися до війни і в кількох інших аспектах. Весь особовий склад, який йому підпорядковується, повинен "подумати про свої особисті справи" і більш агресивно ставитися до тренувань.

Статьи по теме
ATACMS змінять ситуацію на полі бою, але не стануть панацеєю для перемоги України, - Салліван
ATACMS змінять ситуацію на полі бою, але не стануть панацеєю для перемоги України, - Салліван

Сполучені Штати вже надали Україні балістичні ракети далекої дії ATACMS, та передадуть більше в майбутньому, сподіваючись, що вони змінять ситуацію на полі бою.
25.04 — 280

США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ

США розробляють санкції, що відріжуть деякі китайські банки від світової фінансової системи. У Вашингтоні сподіваються, що це призупинить фінансову підтримку Пекіном російського військового виробництва.
24.04 — 219

"Немає місця на міжнародній арені": Україна зірвала виступ російського балету у США

Напередодні українці влаштували протест проти виступу росіян біля театру балету Девіда Х. Коха у Нью-Йорку.
24.04 — 190