Контракти.ua

734  —  27.01.23
Росія кине на фронт навчених у Білорусі мобілізованих, - британська розвідка
Росія кине на фронт навчених у Білорусі мобілізованих, - британська розвідка

Росія, ймовірно, завершила підготовку 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії в Білорусії, де вона проходила навчання з осені 2022 року. Мобілізованих використовуватимуть на фронті після кількох тижнів тренувань.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, більшу частину 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії тепер перекинуто назад до Росії, перш ніж майже напевно буде знову задіяно в операціях в Україні.

За даними британської розвідки, дивізія входить до складу 1-ї гвардійської танкової армії і зазнала великих втрат на початковому етапі конфлікту. Зараз це переважно мобілізований персонал, який експлуатує старе обладнання, зняте зі зберігання. Його бойова ефективність, ймовірно, буде обмежена, попри кілька тижнів тренувань.

"Існує реальна ймовірність того, що інші російські підрозділи проводять ротацію в Білорусі для аналогічної підготовки, і що Росія продовжуватиме використовувати цю модель для відновлення та підготовки підрозділів для збереження своїх сил в Україні", - наголошується в повідомленні Міноборони Британії.

Раніше британська розвідка повідомляла, що частини російської танкової армії перекинуто до Білорусі для проведення навчань. Раніше ця армія була розгромлена у Харківській області.

Статьи по теме
Кораблі російської
Кораблі російської "дніпровської флотилії" стануть мішенню для дронів, - британська розвідка

Кораблі нової "дніпровської флотилії", яку вирішила створити Росія, будуть уразливі для українських дронів, які ефективно знищують кораблі Чорноморського флоту.
28.03 — 280

РФ має п'ять місць для запуску
РФ має п'ять місць для запуску "шахедів", їх може побільшати, - британська розвідка

Росія запускає дрони-камікадзе типу Shahed по Україні з п'яти майданчиків. Таких місць може побільшати.
14.12.23 — 481

Росіянам бракує обладнання та підготовки для бойових дій вночі, - британська розвідка
Росіянам бракує обладнання та підготовки для бойових дій вночі, - британська розвідка

Російським військовим бракує приладів нічного бачення та спеціальних камер для безпілотників для ведення бойових дій вночі, а також відповідної військової підготовки у темний час доби.
14.12.23 — 370