Контракти.ua

526  —  25.01.23
Герасимов звільняє здібних генералів, вибудовуючи ієрархію під себе, - британська розвідка
Герасимов звільняє здібних генералів, вибудовуючи ієрархію під себе, - британська розвідка

Генерал-полковника Михайла Теплинського, ймовірно, звільнено з посади одного з ключових оперативних командирів на російсько-українському фронті. Це свідчить про розбіжності у вищому військовому керівництві РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, Теплинський був керівником відносно успішного виведення російських військ із заходу від Дніпра у листопаді 2022 року, і в Росії він отримав визнання як здібний та прагматичний командир.

"Існує реальна ймовірність того, що дебати з приводу завдань, які були додані ВДВ, сприяли його звільненню: ВДВ часто використовувався для утримання позицій, які традиційно відводилися мотопіхоті", - йдеться у повідомленні.

При цьому залишається незрозумілим, чи зберігає Теплинський свої додаткові повноваження як глава ВДВ, повітрянодесантних військ Росії, зазначають у британській розвідці.

"Звільнення Теплинського, ймовірно, є ще однією ознакою розбіжностей у вищій ієрархії російської операції, що продовжуються, оскільки генерал Валерій Герасимов намагається нав'язати кампанії свою особисту владу", - йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, генерал Валерій Герасимов, начальник Генерального штабу Росії, нещодавно призначений командувачем військ в Україні, розпочав свою діяльність із підвищення повсякденної дисципліни у військах. Проте спроба заборонити бороди в армії викликала глузування з Герасимова.

Статьи по теме
Москва обманом вербує робітників-мігрантів у
Москва обманом вербує робітників-мігрантів у "спецназ" для фронту, - британська розвідка

Росія продовжує рекламувати та вербувати іноземних громадян для вступу до лав російської армії для участі у бойових діях в Україні. Їх оправляють не у "спеціальні", а у звичайні підрозділи на фронті.
16.04 — 248

Атаки на НПЗ змусили Кремль ввести заборону на експорт бензину, - британська розвідка
Атаки на НПЗ змусили Кремль ввести заборону на експорт бензину, - британська розвідка

Удари України по російських нафтопереробних заводах значно скоротили можливості Москви. Тому була введена заборона на експорт бензину.
10.03 — 211

Кремль змушує російських артистів відкрито підтримати війну, - британська розвідка
Кремль змушує російських артистів відкрито підтримати війну, - британська розвідка

Громадські діячі в Росії продовжують зазнавати суттєвого тиску з метою продемонструвати відкриту підтримку війни проти України.
20.02 — 260