Контракти.ua

363  —  24.01.23
Україна отримає перші БМП Bradley у найближчі тижні – Пентагон
Україна отримає перші БМП Bradley у найближчі тижні – Пентагон

Україна отримає перші бойові машини піхоти Bradley зі США у "відносно близькому майбутньому" – протягом найближчих тижнів.

Про це заявив на традиційному брифінгу для американських журналістів представник Міністерства оборони США, пише Голос Америки.

"В останньому оголошеному пакеті озброєнь ми зосередились на наданні українцям спроможностей, які вони можуть використати негайно, аби змінити розклад сил на полі бою", – сказав посадовець Пентагону.

У попередніх двох пакетах військової допомоги Сполучені Штати оголосили про передачу Україні 109 бойових машин піхоти Bradley, яких називають "вбивцями танків". Після цього для українських військових організували кількатижневі тренування на цих системах у Німеччині.

Говорячи про нинішню ситуацію на полі бою в Україні, представник Пентагону додав, що після серйозних втрат у Бахмуті Росія намагається посилити свої позиції на всій лінії фронту десятками тисяч мобілізованих. Але ці солдати"погано оснащені, погано навчені, і їх поспіхом кидають на поле бою", сказав спікер.

В Пентагоні підтвердили, що попри російський наступ, українські військові продовжують успішно тримати стрій та обороняти Бахмут.

Статьи по теме
Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ
Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ

Керівник ЦПД РНБО зазначив, що через небажання Кремля закінчити війну, росіяни будуть гинути вже на своїй землі.
16.09 — 341

У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 177

Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою
Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою

Голова уряду наголосив, що вступ до Євросоюзу має бути невід’ємною частиною справедливого миру.
13.09 — 264