Контракти.ua

620  —  24.01.23
Кожна область отримає день без відключень світла
Кожна область отримає день без відключень світла

У кожній області України протягом найближчих трьох тижнів проведуть виміри реального електричного навантаження. Для споживачів це означає цілий день без вимкнень електроенергії, повідомили в понеділок оператори системи розподілу.

24 січня світло не вимикатимуть в Полтавській, Черкаській областях (якщо не буде нових російських атак на об'єкти енергетики).

За розпорядженням Міністерства енергетики у цей день буде проведено заміри погодинного активного навантаження на електромережі, щоб отримати точну інформацію про обсяги реального споживання області.

Від виміряних величин будуть залежати майбутні ліміти, і ці дані будуть вихідними при формуванні графіків обмежень.

Виміри електричного навантаження проведуть у всіх регіонах країни, для того, щоб мати реальну картину прогнозованого споживання в кожній області.

До 10 лютого оператори систем розподілу повинні відзвітувати перед Укренерго та Міненерго. Відтак інформація про погодинне активне електричне навантаження стане основою для перегляду лімітів для кожної області окремо.

Статьи по теме
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку

Вірогідний дефіцит в енергосистемі до початку грудня поточного року, який неможливо повністю покрити імпортом, складе близько 4 ГВт. При цьому підготувати до роботи вітчизняні енергетики зможуть, з урахуванням відновленої генерації, приблизно 14-15 ГВт генерувальних потужностей.
18.09 — 228

Cьогодні відключення світла не планується
Cьогодні відключення світла не планується

У понеділок, 16 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії не прогнозуються.
16.09 — 173

У неділю будемо зі світлом
У неділю будемо зі світлом

У неділю 15 вересня не планується застосування графіки погодинних відключень електроенергії.
14.09 — 136