Контракти.ua

728  —  24.01.23
Скандал із закупівлею продуктів для ЗСУ за завищеними цінами: у НАБУ відреагували
Скандал із закупівлею продуктів для ЗСУ за завищеними цінами: у НАБУ відреагували

НАБУ перевіряє закупівлі на суму понад 13 млрд грн.

Національне антикорупційне бюро розслідує закупівлю продуктів харчування для ЗСУ за завищеними цінами. Розслідування щодо цього почалось ще до публікації матеріалів у ЗМІ.

Про це повідомили в НАБУ. Пише ТСН. 

"З огляду на резонансні публікації у ЗМІ про можливі зловживання Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових, повідомляємо, що викладена інформація відома НАБУ і CАП, вона досліджується в межах кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями до оприлюднення в медіа. З-поміж іншого, слідство перевіряє закупівлі на понад 13 млрд грн. Попередня правова кваліфікація – ч.5 ст.191 КК України", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ не оприлюднили подробиць розслідування, наголосивши, що дана інформація засекречена.

Скандал із закупівлею продуктів для ЗСУ: що відомо

Напередодні журналісти одного із видань опублікували власне розслідування про те, що Міністерство оборони нібито закуповує продукти харчування для армії за завищеними цінами. Оборонне відомство одразу ж спростувало цю інформацію.

23 січня міністр оборони Олексій Резніков також пояснив ситуацію довкола скандальних закупівель. Він наголосив, що журналісти нібито маніпулюють інформацією, а у даних щодо закупівель сталась "технічна помилка".