Контракти.ua

428  —  23.01.23
Лукашенко водить Путіна за ніс: у розвідці розповіли про загрозу нового вторгнення з Білорусі
Лукашенко водить Путіна за ніс: у розвідці розповіли про загрозу нового вторгнення з Білорусі

У Головному розвідувальному управлінні Міноборони розповіли про загрозу нового вторгнення окупантів з боку Білорусі.

Наразі загрози відкритого вторгнення з боку Білорусі на територію України немає. Самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко водить російського диктатора Володимира Путіна за ніс. Пише ТСН. 

Про це 21 січня сказав представник пресслужби ГУР Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

За його словами, чутки про ймовірне вторгнення Білорусі, є лише частиною психологічної операції Росії. Українська розвідка має всю інформацію про білоруського диктатора й ситуацію всередині країни. Зокрема, ГУР знає про кількість ударного угруповування, готовність сил, засобів та іншу інформацію, яка дозволяє стверджувати про відсутність загрози.

Юсов додав, що навіть у разі зміни ситуації, Україна готова дати відсіч ворогові й уже відпрацювала усі можливі сценарії.

"В інтересах Путіна й Росії максимально нагнітати тему Білорусі, але й Лукашенко вже не дуже в це грає. Нещодавно ми бачили, як він водив за ніс Лаврова (голова МЗС Росії - ред.), розповідав як любить Путіна, а потім сказав, що не бачить загрози з боку України. Не хоче вживати суїцидальних дій", - зауважив Юсов.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни переконані, що зараз наступу на Україну з півночі не буде через нестачу техніки та особового складу окупантів у Білорусі. Ймовірний наступ з території РБ може розпочатись не раніше осені 2023 року.