Контракти.ua

498  —  23.01.23
Очікуємо резонансних висновків: нардепка розповіла продовження скандалу у Міноборони із закупівлею продуктів для ЗСУ
Очікуємо резонансних висновків: нардепка розповіла продовження скандалу у Міноборони із закупівлею продуктів для ЗСУ

Наразі аудитори проводять перевірку Міноборони щодо закупівель.

Депутатка Верховної Ради Мар'яна Безугла повідомила, що завищені ціни щодо закупівель в Міністерство оборони України стосуються не тільки продуктів харчування. Пише ТСН. 

Про це нардепка написала у Facebook.

"Щодо закупівель в Міністерство оборони України: такі націнки не тільки по харчуванню. І комплекс питань не обмежується, а чи може міністерство закупати китайські дрончики. Державна аудиторська служба України якраз проводить перевірку Міноборони і за результатами, а також роботи правоохоронних органів, очікуємо резонансних висновків", - зазначила вона.

Також Безугла додала, що через скандал Комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки викликав керівництво Міноборони України. Вона уточнила, що засідання буде непублічним.

Що відомо про скандал із закупівлею харчів для військових

21 січня ЗМІ дізналися, що посадовці Міністерства оборони України закуповують харчові продукти для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва. Під час розслідування журналісти посилаються на угоду Міністерства оборони про закупівлю харчів.

Нинішній контракт розміром 13 млрд грн Міноборони уклало з ТОВ "Актив компані". Ця фірма має статутний капітал у тисячу гривень. 2021 року податкова служба анулювала у цієї фірми свідоцтво платника ПДВ через відсутність поставок і ненадання декларацій.