Контракти.ua

1214  —  20.01.23
Потепління взяло гору над морозами: синоптики дали прогноз до кінця тижня в Україні
Потепління взяло гору над морозами: синоптики дали прогноз до кінця тижня в Україні

У п'ятницю, 20 січня, і на вихідних в Україні переважатиме тепла погода. У всіх регіонах нашої країни переважатимуть плюсові температурні показники.

На заході України синоптики прогнозують дощ та мокрий сніг. Про це повідомляє Український гідрометцентр. Пише OBOZREVATEL. 

Протягом 20 січня опади можливі у Закарпатській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Рівненській, Волинській, Житомирській та Вінницькій областях. Температура повітря у цих регіонах коливатиметься від нуля до +5.

На іншій частині України очікується мінлива хмарність. У Харківській, Луганській та Донецькій областях очікується +4…+6 градусів. У центральних та південних областях стовпчики термометрів піднімуться до +14, а в Криму будуть весняні +17.

У суботу, 21 січня, температура повітря по всій Україні трохи знизиться, проте плюсові показники, як і раніше, братимуть гору над морозами. Імовірність опадів збережуться у західних регіонах нашої країни.

У Києві в перший вихідний тижня прогнозується мінлива хмарність. Вночі температура становитиме 0…+2, а вдень повітря прогріється до 5 градусів тепла.

Найтепліше 21 січня буде в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях – до 10 градусів тепла. У Криму збережеться по-весняному тепла погода – до +13 та мінлива хмарність.

В останній день тижня до України увірвуться нічні морози. У західних регіонах країни вночі прогнозується 2-4 градуси морозу. Також невеликі нічні заморозки прогнозуються у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Харківській областях.

У столиці 22 січня очікується мінлива хмарність. Протягом дня стовпчики термометрів коливатимуться від 1 до 3 градусів тепла.

Нагадаємо, синоптики розповіли, що зима в Україні хоч і повільно, але все ж таки відступає. Народні синоптики стверджують, що сильних морозів більше не буде.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у лютому-2023 погода в Україні теж буде мінливою, з морозними та відносно теплими періодами. Ближче до середини першої декади місяця очікуються інтенсивні опади, і навіть значні температурні "мінуси" .

Статьи по теме
У Києві та області на вечір прогнозують грозу
У Києві та області на вечір прогнозують грозу

У більшості північних, центральних та південних областей до кінця доби 9 квітня очікується гроза.
09.04.23 — 695

Київ скувала ожеледиця. Водіїв просять не виїжджати в місто без потреби
Київ скувала ожеледиця. Водіїв просять не виїжджати в місто без потреби

У Києві сьогодні, 20 листопада через заморозки ожеледиця на дорогах. Через що водіїв у столиці закликають не виїжджати в місто без нагальної потреби.
20.11.22 — 1081

Історичний рекорд: безморозний період у Києві тривав 225 днів
Історичний рекорд: безморозний період у Києві тривав 225 днів

У четвер, 17 листопада, у Києві вперше цієї осені температура повітря знизилась до мінус 1,2 градусів, що свідчить про закінчення безморозного періоду, який тривав з 6 квітня.
19.11.22 — 1583