Контракти.ua

164  —  13.01.23
Як обрати лінзи, в яких безпечно залишатись на ніч?
Як обрати лінзи, в яких безпечно залишатись на ніч?

Режим використання контактних лінз є одним із базових критеріїв вибору. Адже він визначає, скільки часу протягом доби в них безпечно залишатись. Порушення режиму носіння призводить до кисневого голодування тканин ока та ряду небезпечних ускладнень. Якщо ви хочете носити контактну оптику цілодобово, варто придбати модель безперервного носіння. Ми розповімо, як обрати безпечні контактні лінзи на прикладі каталогу https://kyivlinza.ua/catalog/kontaktnye-linzy/ інтернет-магазину Київлінза.

                   Гідрогель чи силікон-гідрогель: який матеріал проводить більше кисню?

Режим носіння контактних лінз залежить від киснепроникності матеріалу, з якого вони виготовлені. Гідрогелева оптика проводить до поверхні очей невеликий об'єм кисню — до 40 Dk/t. Засоби корекції з таким показником безпечні виключно для денного використання. В них заборонено спати, адже гідрогель не здатен забезпечити нормальний потік повітря до рогівки, коли очі закриті. Такі моделі не варто носити людям, які допізна затримуються на роботі чи полюбляють влаштовувати сієсту.

Силікон-гідрогелеві матеріали пропускають значно більше кисню, але це не означає, що в них можна спати. Існує декілька видів силікон-гідрогелю з різними показниками киснепроникності: від 70 до 190 Dk/t. Моделі з показниками до 100 Dk/t належать до денного режиму, тому їх радять носити до 14 годин на добу. Контактні засоби, які мають показники понад 100 Dk/t, належать до пролонгованого чи безперервного режиму використання. Чим вони відрізняються?

- Пролонгований передбачає безпечне перебування у лінзах протягом 7 діб. Після цього їх потрібно декілька днів знімати на ніч, щоб очі відпочили та відновились.

- Безперервний режим дозволяє носити контактні засоби протягом 30 днів, не знімаючи. До нього належить оптика із показниками киснепроникності у межах 170-190 Dk/t.

Оптика пролонгованого режиму популярна в Україні, адже дозволяє забути про проблеми із зором на цілий тиждень. Найпопулярніші моделі пролонгованих засобів корекції: Air Optix plus HydraGlyde та Biofinity XR. Оптика з безперервним режимом дещо дорожча за пролонговані. Якщо ви хочете заощадити, ми радимо спробувати оптику українського бренду: Solente Sitara або Solente Impero SiHy Monthly.

                                     Чи варто носити лінзи 30 днів, не знімаючи?

Офтальмологи скептично ставляться до ідеї безперервного використання контактних засобів протягом тривалого часу. Лінзи накопичують бруд із навколишнього середовища та слізної рідини, тому потребують регулярного промивання і глибокого очищення. Навіть якщо користувач щодня зніматиме їх та промиватиме універсальним розчином, цього недостатньо. Важливо залишати пластинки на ніч у контейнері, адже за цей час вони дезінфікуються, відбувається очищення повітряних каналів та розщеплення біологічних забруднень. Носіть контактні засоби цілодобово, коли це необхідно, але обов'язково робіть перерви. Знімайте їх на ніч та залишайте у контейнері зі свіжим універсальним розчином.

Статьи по теме
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание

Современные технологии существенно облегчают жизнь и помогают поддерживать комфорт в доме, особенно когда речь идет о стабильности электроснабжения. Один из таких полезных приборов – инвертор для газового котла. В условиях нестабильного электропитания или отсутствия центрального энергоснабжения, инверторы становятся незаменимыми устройствами. Они не только обеспечивают бесперебойную работу котлов, но и помогают поддерживать электрические приборы в доме.
17.09 — 356

Де знайти офлайн магазини HARVEST?
Де знайти офлайн магазини HARVEST?

У сучасному світі, де онлайн-шопінг стає дедалі популярнішим, важко переоцінити задоволення від відвідування фізичних магазинів. Можливість доторкнутися до тканини, приміряти одяг та отримати професійну консультацію – це ті моменти, які створюють унікальний досвід покупок. Якщо ви шукаєте стильні та якісні аксесуари й одяг від HARVEST, то, безумовно, захочете відвідати один з офлайн магазинів. У цьому блозі ми розповімо, де саме ви можете знайти наші магазини.
12.09 — 414

Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства
Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства

Пакеты стали незаменимым элементом нашего быта. Ежедневно миллиарды людей по всему миру используют их для транспортировки продуктов, хранения вещей, упаковки подарков и многого другого.
11.09 — 389