Контракти.ua

392  —  30.12.22
Кулеба назвав умову отримання Україною ATACMS
Кулеба назвав умову отримання Україною ATACMS

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що Україна наступного року отримає балістичні ракети дальністю до 300 км ATACMS і сучасні дрони, але це залежатиме і від ситуації на поді бою.

Про це глава української дипломатії сказав у інтерв’ю «РБК-Україна», передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання, чи є в нього впевненість у тому, що Україна отримає необхідне озброєння, зокрема танки, ATACMS і сучасні ударні дрони, Кулеба сказав: «У наступному році так. Але це залежатиме і від ситуації на полі бою».

Він зауважив, що у питанні отримання зброї є «гучні історії, які на слуху у людей, танки, літаки, ATACMS».

«У армії є свої конкретні потреби. Умовно кажучи, якби мені зараз запропонували сто танків або сто гаубиць, я би не вагаючись сказав: сто гаубиць зараз, а танки можна завтра – бо я знаю реальну потребу фронту і розумію, що це зараз набагато критичніше», - зазначив очільник МЗС.

За його словами, є рівень зброї-символів, а є рівень конкретних потреб фронту сьогодні-завтра-післязавтра.

«І на кожній Ставці під головуванням Президента ми саме під таким кутом на це дивимось: що потрібно тут і зараз, що буде потрібно завтра, щоб перемогти ворога», - пояснив міністр.

Водночас він відзначив, що допомога зброєю та боєприпасами, яку країни світу надали Україні за 10 місяців, є безпрецедентною і за обсягами, і за номенклатурою, і за кількістю країн, залучених до процесу.

«Звісно, ми воюємо і нам завжди мало, і ми завжди просимо більше, але ми маємо пам'ятати цей простий факт: ми отримуємо найбільшу підтримку, яку будь-яка країна отримувала, щонайменше у ХХІ столітті», - акцентував Кулеба.

Статьи по теме
У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 173

Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території
Україна щороку втрачає $11,2 мільярда через заміновані території

Через заміновані території Україна щорічно втрачає 11,2 мільярда доларів, що становить 5,6% ВВП країни у 2021 році.
12.09 — 194

В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля
В ЦРУ закликали Захід не лякатись ядерних погроз Кремля

Директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс вважає, що західні лідери не повинні бути залякані погрозами Кремля про ядерну ескалацію.
08.09 — 159